Facebook a lansat, luni, în Statele Unite, o versiune a serviciului de mesagerie Messenger destinată copiilor, informează AFP. Messenger Kids este o aplicație „de mesagerie video și text concepută pentru ca cei mici să își poată contacta familia și prietenii aprobați de către părinții lor”, care pot „controla întreaga listă de contact”, a explicat compania într-un comunicat.

În cadrul acestei versiuni, „nu există publicitate, nici achiziții în aplicație”, a menționat Facebook care a publicat cu ocazia acestei lansări o serie de măsuri de precauție pentru protejarea siguranței copiilor și a vieții lor private, scrie agerpres.

„Vrem să ne asigurăm că utilizarea tehnologiei de către copiii noștri este un lucru pozitiv, sigur și adaptat vârstei lor”, a afirmat compania din California, precizând că aplicația respectă reglementările privind protecția copiilor pe Internet.

Messenger Kids este în prezent disponibilă numai pe dispozitivele mărcii Apple și doar în Statele Unite, a menționat Facebook, care a adăugat că serviciul va fi disponibil prin intermediul magazinelor de aplicații online ale Amazon și Google.

Odată descărcată aplicația, părinții creează un cont pe Messenger Kids pentru copiii lor prin intermediul propriului cont de Facebook și, astfel, au posibilitatea de a autoriza sau nu anumite contacte în lista de prieteni a celor mici.

Versiunea clasică de Messenger este utilizată de peste un miliard de persoane, precizează sursa citată.