Ex-ministru al Mediului, Valeriu Munteanu: „Bradul lui Radu a fost tăiat ilegal”

24294281_1545349625518547_3449209580108801689_n

Ex-ministru al Mediului, Valeriu Munteanu a declarat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că bradul instalat în PMAN de către primarul interimar Silvia Radu a fost tăiat ilegal.

„Declar cu toată responsabilitatea, în calitate de ex-ministru al mediului, că bradul din curtea fostei grădinițe a fost TĂIAT ILEGAL. La Inspectoratul Ecologic de Stat sau Agenția Ecologică Chişinău NU există nici o #autorizație emisă pe numele proprietarului terenului (Avdeev Ghennadii Mihail) sau altei persoane împuternicite. „Şefa” de la primărie ar trebui să-şi asume responsabilitatea şi pentru această ilegalitate şi să nu încerce să obţină autorizaţii sau alte acte cu dată anterioară, pentru că această acţiune deja este una penală.

În aceiaşi ordine de idei, primăriţa-impostoare ar trebui să cunoască că #molidul tăiat ilegal, la indicaţia dumneaei, este de o specie rară şi, cu siguranţă, nu a fost sădit de proprietarul actual al terenului (concesionat în 1998), ci a crescut în spaţiul public prin îngrijirea chişinăuienilor. La fel şi ceilalţi copaci din preajmă, care au fost defrişaţi #ilegal pentru a putea fi extras bradul „primăriţei”. Prejudiciul adus mediului însumează câteva zeci de mii de lei. Împreună cu alte zeci de mii de lei irosiți pentru bradul ucrainean rezultă daune de peste 100.000 lei.

Dacă pentru o chestiune atât de simplă, precum instalarea unui pom de Crăciun, doamna Silvia Radu a generat pierderi atât de mari, la ce să ne aşteptăm în viitor?

Sper că autorităţile de mediu să-şi facă onest meseria şi să sancţioneze aceste fărădelegi contra naturii.”, a postat Munteanu.

Reamintim că, în dimineața zilei de 2 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale a apărut bradul promis de municipalitate cu prilejul sărbătorilor de iarnă, acesta a fost adus din Ucraina și a costat 15 mii de lei.

În scurt timp toți au fost dezamăgiți de brad, inclusiv primara de Chișinău, Silvia Radu, care a decis să scoată bradul și să pună unul nou, și să-l plătească personal pentru ca cei din Chișinău să aibă sărbători frumoase.

Noul pom de Crăciun este din sectorul Botanica, de pe strada Zelinski, din curtea unei foste grădinițe. Pentru a-l tăia însă și a-l aduce în centrul orașului, lucrătorii au fost nevoiți să taie mai mulți brazi din curte, pentru a face loc de trecere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente