Năstase despre decizia Parlamentului European: E o finanţare condiţionată de activităţile ulterioare ale guvernării cleptocratice

Andrei Năstase
Foto: facebook.com/ Andrei Năstase

Decizia Parlamentului European privind asistenţa de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova a fost aprobată cu condiţionalităţi exigente pentru țara noastră. O declarație în acest sens a fost făcută de către președintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care se află la Strasbourg.

„Am fost plăcut surprins de solicitările ferme din partea eurodeputaților pentru o condiționalitate clară și ne-negociabilă, intransigentă față de guvernul actual privind respectarea opiniei Comisiei de la Veneția. Sunt aici şi acum, când Parlamentul European a votat în favoarea acordarii asistenței macro-financiare (grant și credit) de 100 de milioane de euro pentru țara noastră, pentru Oameni.

O finanțare condiţionată, însă, ca NICIODATĂ de activitățile ulterioare ale guvernării cleptocratice de la Chișinău, care ne-a făcut țara de rușine și ne-a transformat-o într-o cerșetoare a Europei”, a menționat Năstase într-o postare pe pagina sa de facebook.

Potrivit sursei, declarația tripartită a Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene și a Parlamentului European, care include importante conditionalități pentru guvernul Moldovei, inclusiv asigurarea pluripartidismului și respectarea opiniei Comisiei de la Venetia, în interesul cetățenilor Moldovei, va rămâne parte a deciziei.

Votul soldat cu susținerea majoritatii absolute în Parlamentului European pentru declarația tripartită ne arată ca eforturile noastre nu au fost zadarnice! Este o noua victorie pentru adevaratele forțe pro-democratice și pro-europene din Moldova!”, a conchis liderul Platformei DA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente