BAC 2017: Doi candidați au încercat să copieze și au fost eliminați de la examen

bacalaureat-022
Foto: Pentru majoritatea a elevilor astăzi este ultimul examen la BAC

Doi candidați au fost eliminați de la examenul de bacalaureat pe motiv că au fraudat proba de examen la disciplina de profil. Aceștia nu vor fi admiși la următoarele probe de examen și vor avea dreptul să susțină examenul de bacalaureat începând cu sesiunea 2018.

Potrivit Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, în majoritatea centrelor de bacalaureat examenul s-a desfășurat în conformitate cu prevederile metodologiei.

Menționăm că circa 17 700 de candidați au susținut astăzi, 13 iunie, proba de examen la disciplina de profil. Astfel, 7841 de candidați de la profilul umanist au susținut proba de examen la istoria românilor și universală, 9 258 de candidați de la profilul real – la matematică, 445 de candidați – la disciplina de profil arte, iar 231 de candidați – la disciplina de profil sport.

Totodată, Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare precizează că pe internet nu au fost publicate testele la proba de examen de la disciplina de profil. Reiterăm că persoanele care pretind că dețin testele, propunându-le pentru vânzare, de fapt comercializează falsuri.

Următoarea probă de examen va avea loc vineri, 16 iunie, la disciplinele școlare propuse spre alegere: geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, informatică, istoria românilor și universală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente