Evenimente însorite la care să mergi cu prietenii în ultima zi de școală, de mai și de primăvară

IRIJSR8WAR
Foto: Tiko Giorgadze

E ultima zi de primăvară și parcă nu ai spune că am avut și ninsoare și câte încă întâmplări surprinzătoare în sezonul ce a trecut. Deși e miercuri, e și ultima zi de școală, așa că meriți să te relaxezi după un an greu la câteva evenimente interesante ce au loc la Chișinău.

#1. Floarea dorințelor

Pe data de 31 mai, în ultima zi de primăvară, Teatrul Geneza Art invită toți copiii și părinții lor la premiera spectacolului – poveste pentru copii „Floarea Dorințelor”.

În roluri: Mariana Bratu; Mihai Bordian; Ecaterina Bozianu; Diana Ladic;
Dragoș Hioară. Regie: Ludmila Burlaca; Coregrafie: Dragoș Hioară.

Prețul biletelor: 50 de lei.
Le puteți comanda de pe iTicket.
Sau le puteți rezerva la numărul: 0691 32 746

Urmăriți detaliile și pe pagina de Facebook.

 

#2. Proiecție specială Femeia între tradiție și libertate”

La această ediție a FIFD CRONOGRAF este organizată o proiecție specială, în afara competiției, dedicată drepturilor și abilitării femeilor. Cu această ocazie, au fost selectate două documentare care tratează tema tradițiilor de care femeile sunt dependente în țara lor de origine, care le limitează accesul la libertate, la drepturi și pot fi chiar o amenințare pentru viața acestora, cum ar fi căsătoriile forțate sau mutilările genitale și fizice. Filmele prezintă, de asemenea, lupta care se duce în aceste comunități pentru a depăși tradițiile nocive. Proiecțiile speciale vor fi urmate de discuții cu regizoarele filmelor.

Această proiecție are loc cu susținerea UN Women Moldova. Acces gratuit. Locul și ora: Centrul Cultural Odeon, ora 18:00. Urmăriți evenimentul și pe pagina de Facebook.

 

#3. Premiera filmului-reportaj „Pierduți în timp”, la Cronograf

Tot la Odeon, doar că de la ora 20:00, are loc proiecția filmului-reportaj „Pierduți în timp”. „E ciudat să vezi cum moare pelicula, la fel ca și omul, începe să miroase, să se descompună… Arhivele de film din Republica Moldova se transformă încet în niște morgi cinematografice iar timpul necruțător șterge de pe ele imaginea trecutului”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului. Film realizat cu susținerea Ambasadei Franței în Republica Moldova.

 

#4. IQuiz-262

O nouă sesiune de IQuiz are loc miercuri seara la berăria Draft, de lângă ASEM. Dacă vrei să-ți testezi inteligența, curiozitatea și istețimea, adun-ți prietenii și petrece timp de calitate într-o atmosferă de quiz. Evenimentul începe la 20:00. Află detalii aici.

 

#5. Film la Patria: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Atras într-o aventură cu totul nouă, căpitanul urmărit de ghinion Jack Sparrow este lovit și mai abitir de valul neșansei atunci când pirații fantomă conduși de vechiul său inamic, groaznicul Căpitan Salazar (Bardem), evadează din Triunghiul Diavolului hotărâți să nimicească toți pirații de pe mare… inclusiv pe el. Singura speranță de supraviețuire a Căpitanului Jack ține de găsirea legendarului Trident al lui Poseidon, un artefact puternic, ce îi conferă posesorului său controlul total asupra apelor.

În efortul de a scăpa de Salazar, Jack se aliază cu Henry (Brenton Thwaites), un marinar tânăr din Flota Navală Regală şi cu Carina Smyth (Kaya Scodelario), o specialistă în astronomie. Singura lor scăpare este legendarul Trident al lui Poseidon.  Cei trei pornesc în căutarea lui, la bordul corăbiei „Pescăruşul Mort” (Dying Gull), fiind urmăriţi de cel mai aprig duşman pe care l-a avut până acum Sparrow.

Orarul filmului îl puteți vedea pe patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente