(foto) Centrul Chișinăului s-a umplut de umbrele galbene și albastre

umbrele2

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează pe 13 mai o nouă ediție a Orășelului European. În acest an, Orășelul European invită toți vizitatorii în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, cu începere de la ora 13.00. Iar deoarece sunt șanse ca să plouă, organizatorii au pregătit mai multe umbrele galbene și albastre.

În cadrul Orășelului European veți găsi corturi cu prezentări ale proiectelor finanțate de UE, unde veți putea afla informații interesante despre asistența acordată de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

umbrele2 umbrele1

De asemenea, evenimentul oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de cultura și bucătăria europeană și nu numai, prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre ale UE și a țărilor partenere.

Tradițional, Orășelul European va găzdui un Festival Cultural European, care va fi lansat pe 14 mai la ora 13.00. Pe parcursul unei săptămâni, publicul va avea ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene. De asemenea, va fi organizată o serie de alte evenimente publice cu participarea proiectelor finanțate de UE.

Vizitatorii orășelului vor avea posibilitatea să participe la lecții de limbi străine, să guste din bucătăriile tradiționale europene, precum și să se bucure de o serie de recitaluri ale unor formații muzicale locale și internaționale.

Orășelul European 2017 invită pe toți cei interesați, precum și reprezentanții mass-media, să participe la aceste evenimente, care au drept scop promovarea Uniunii Europene, a valorilor și culturii sale și a asistenței oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Republicii Moldova.umbrele3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente