Reforma Guvernului urmează să fie aplicată începând cu săptămâna viitoare, a anunțat astăzi liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Conform acesteia, mai multe ministere și agenții au fost comasate.

Plahotniuc a motivat această reformă prin faptul că este necesară optimizarea costurilor, dar și prin faptul că își dorește ca oamenii ce stau în fruntea ministerelor să fie adevărați profesioniști, și nu aleși pe criterii politice.

Structura propusă de Plahotniuc:

Prim-ministrul, 3 viceprim-miniștri și 9 ministere:

# Ministerul Economiei și Infrastructurii

# Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

# Ministerul Finanțelor

# Ministerul Afacerilor Interne

# Ministerul Justiției

# Ministerul Apărării

# Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

# Ministerul Sănătății și Protecției Sociale

# Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

De asemenea, funcțiilor mai multor agenții vor fi revăzute. „Acolo unde este necesar vor avea loc comasări, exact așa cum s-a procedat la constituirea Agenției pentru servicii publice, care a înglobat alte cinci instituții prestatoare de servicii publice administrative”, a menționat Plahotniuc.

El a mai spus că imediat după discuțiile finale cu colegii din coaliție, începând cu săptămâna viitoare va fi realizată implementarea reformei. „Din discuțiile anterioare, am decis să terminăm deja cu partajările politice la nivel de Guvern. Această metodă nu este bună pentru Republica Moldova”.