Guvernul Cehiei va oferi 850 mii de euro pentru un proiect de planificare urbană și teritorială a țării noastre

orhei2
Foto: Străduță din Orhei PC: Sergey Bulanov

Guvernul Cehiei va oferi circa 850 mii de euro pentru realizarea unui proiect de planificare urbană și teritorială în Republica Moldova. Despre scopul și activitățile proiectului a discutat  ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, la Praga, Cehia, în cadrul vizitei oficiale a delegației din Republica Moldova.

Ministrul Vasile Bîtca a precizat că disponibilitatea Guvernului Cehiei de susținere a unui proiect în domeniul planificării urbane și teritoriale din țara noastră a fost exprimată în cadrul unei întrevederi, la Chișinău, cu reprezentanții Ambasadei Republicii Cehe în țara noastră și specialiști instituțiilor publice din Cehia, în cadrul căreia s-a discutat despre Programul de cooperare dintre Republica Cehă cu Republica Moldova 2018 – 2023. De asemenea, în cadrul dialogului partea cehă și-a exprimat disponibilitatea de a oferi 850 mii euro pentru realizarea unui proiect în domeniul planificării urbane și teritoriale din Republica Moldova.

În discuțiile oficiale, Premierul Republicii Cehe, Bohuslav Sobotka a subliniat că „Cehia este gata să acorde susţinere Republicii Moldova în implementarea tehnologiilor moderne în domeniul agriculturii, în realizarea reformelor sociale, în sectorul construcţiilor şi al dezvoltării regionale”, a declarat Bohuslav Sobotka.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din RM și Agenția Cehă pentru Dezvoltare au semnat în iunie 2016 un Memorandum de înțelegere, în baza căruia la începutul anului curent  a fost lansat proiectul „Implementarea Eurocodurilor în Republica Moldova și sporirea accesului la standarde”, care urmează a fi implementat în următorii doi ani. De asemenea, potrivit informației prezentate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în următorii trei ani urmează să fie realizat proiectul sus menționat în domeniul planificării teritoriale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente