Nu ai bani de vacanțe exotice? Șapte destinații de plajă în Europa în care descoperi paradisul

early-booking-kassandra
Foto: travelica.ro

Îți dorești să mergi în destinații exotice, dar nu ai timp sau bani? Nu este o mare pierde, pentru că Europa are numeroase locuri în care ai impresia că atingi paradisul cu mâna. Iată șapte destinații de plajă în care te simți ca în Maldive sau Seychelles, potrivit wall-street.ro.

#1. Ayia Napa este un mic paradis în Cipru, pe care mulți îl consideră o „Ibiza” locală, datorită vieții de noapte tumultoase. Nissi Beach este cel mai apreciat loc din stațiunea cipriotă, unde turiștii se bucură de o apă ireproșabil de limpede și o plajă cu nisip alb. Aiya Napa are 14 plaje certificate blue flag (nota maximă pentru siguranță și curățenie), ceea ce o face o destinație de top pentru cei care vor un sejur lipsit de griji.

 

newmedia.thomson.co.uk
PC: newmedia.thomson.co.uk

#2. Ibiza este cunoscută în toată lumea ca o Mecca a distracției, ca insula care nu doarme niciodată datorită cluburilor și petrecerilor de pe plajă. Este cu siguranță așa, însă în afară de cluburile și plajele din capitala insulei, Ibiza Town, vei descoperi o destinație verde cu locuri și plaje izolate și liniștite, ceea ce poate părea un șoc. Cala Salada, Santa Eulalila, Sa Caleta, Cala d’Hort, Cala Conta, Cala Bassa sunt câteva dintre locurile liniștite, izolate și cu vegetație sălbatică. În plus, poți vizita insula Formentera, unde apa mării este de un albastru ireal. Cei care vor să viziteze, cu un buget modest, insula care nu doarme niciodată, este indicat să meargă în iunie, când prețurile în Ibiza sunt mai mici.

 

PC: lastminute.com
PC: lastminute.com

#3. Ischia este o insulă vulcanică și una dintre puținele destinații de plajă din Italia puțin descoperite de către turiști. Totuși, Ischia este recomandată pentru plajele sale, care se întind între apa turcoaz și munții înverziți, ceea ce creează atmosfera unui paradis. În general, Ischia este o destinație preferată de îndrăgostiți sau grupuri mici de prieteni tocmai datorită plajelor liniștite care oferă intimitate.

 

PC: images.trvl-media.com
PC: images.trvl-media.com

#4. Muntenegru este o adevărată bijuterie în Marea Adriatică. Aici poți descoperi stațiunea Budva, unde te bucuri de apa turcoaz, clădiri medievale și răcoarea stâncilor montane. Cu atâtea calități la un loc, Muntenegru poate fi mereu o idee bună, în loc de Grecia sau Turcia.

 

PC: solei.md
PC: solei.md

#5. Insula spaniolă Fuerteventura este varianta low-cost pentru Maldive, adică și aici găsești o apă extrem de limpede, de un albastru ireal și nisip alb, doar că este mai aproape și un sejur costă mai puțin. Aflată în Oceanul Atlantic, la 97 km de Maroc, Fuerteventura nu este doar o destinație pentru plajă și înot, ci poți face diverse drumeții și chiar safari în deșert.

 

windsurfing1.ro
windsurfing1.ro

#6. Mai puțin turistică decât alte destinații din zonă, Corsica este o insulă mai mult sălbatică, cu plaje izolate și stânci abrupte. Pe scurt, un spectacol al naturii care rulează non-stop în ochii tăi. Locuri recomandate: Palombaggia (imagine), care are un nisip alb ca în Maldive, Bonifacio, Porto-Vecchio, Calvi, Bastia, Saint-Florent, Cap Corse.

 

PC: assets.vogue.com
PC: assets.vogue.com

#7. Vis, Croația aflată în apropiere de Split, nu este doar o insulă din Marea Adriatică, este cu adevarat o destinație de vis. Dintre toate insulele croate, Vis este cea mai misterioasă, inclusiv pentru localnici, mai ales că între 1950 și 1989 a fost bază militară pentru Armata națională iugoslavă și nu a primit turiști. Acum însă este prin excelență o destinație de vacanță, dacă îți dorești un loc ca în paradis, cu apă turcoaz și plaje cu nisip alb. Pe scurt, o alternativă puțin costisitoare la destinațiile exotice din Caraibe.

 

telegraph.co.uk
telegraph.co.uk
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente