Detalii despre decesul bărbatului doborât de un arbore în timp ce curăța o curte

img
Foto: Primăria municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chișinău a venit cu mai multe detalii în ceea ce privește decesul bărbatului, angajat al Şcolii primare nr. 90 din Chişinău, care a decedat astăzi, după ce un copac a căzut peste el în timp ce curăţa curtea instituţiei.

Potrivit datelor oficiale, bărbatul avea 65 de ani.

În dimineaţa zilei, bărbatul alături de alte 4 persoane, inclusiv încă un angajat al şcolii, au încercat să doboare un arbore, afectat de ninsoarea de săptămâna trecută. La un moment dat copacul s-a prăbuşit, bărbatul însă nu a reuşit să se ferească.

Având în vedere incidentul, primarul Dorin Chirtoacă a solicitat tuturor conducătorilor serviciilor municipale să asigure măsurile de securitate pentru angajaţi, atunci când intervin la tăierea arborilor afectaţi de calamităţile naturale, iar în procesul de intervenţie la copacii doborâţi să fie implicate doar persoanele atestate, din cadrul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” sau Direcţiei situaţii excepţionale. În acelaşi timp, angajaţii întreprinderilor, serviciilor, instituţiilor publice sau private, dar şi cetăţenii se vor implica doar la strânsul crengilor rupte.

Comisia pentru gestionarea Fondului de rezervă a municipiului Chişinău a decis alocarea sumei de 20 mii lei familiei victimei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente