Ești student și ești pasionat de Uniunea Europeană? Participă la Forumul „Democrație europeană în Republica Moldova”

studenti

Ești student și ești pasionat de Uniunea Europeană? Atunci fii parte a proiectului „Democrație europeană în Republica Moldova”! Evenimentul va avea loc pe 1 mai.

Ești student și ești pasionat de Uniunea Europeană? Atunci fii parte a proiectului „Democrație europeană în Republica Moldova”!

Proiectul „Democrație europeană în Republica Moldova” are ca obiective:

#1. Familiarizarea publicului larg, cu precădere a tinerilor privind perspectivele de dezvoltare socio-culturală pe care ni le oferă Uniunea Europeană, dreptul instituțional al UE și mecanismele de influența a instituțiilor Europene asupra evoluției politice în RM.

#2. Fortificarea cunoștințelor în rândurile tinerilor privind rolul de cetățean activ și forța acestuia în fața instituțiilor naționale în proces de promovare și protecție a valorilor democratice.

Prin urmare, acest proiect îşi propune să implice tinerii în promovarea democraţiei şi a valorilor Europene, pentru ca aceștia să ducă mai departe democrația europeană în comunitățile lor.

 

cnd

Astfel, dacă eşti interesat să afli cum funcţionează instituţiile UE, care sunt valorile și principiile care guvernează UE, vrei să afli cum te poţi implica în viaţa civică şi îţi doreşti să te implici în promovarea valorilor europene în Republica Moldova, atunci proiectul „Promotori pentru democrație europeană în Republica Moldova” este exact locul unde poți să afli răspuns la aceste întrebări.

Evenimentul este desfăşurat în cadrul proiectului „Promotori pentru democraţie europeană”, iniţiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Mai multe detalii – pe www.europarl.ro.

Ce îți oferă această activitate?
#. Posibilitatea de a discuta cu experți în domeniul relațiilor RM-UE;
#. Posibilitatea de a participa la o serie de workshop-uri despre Uniunea Europeană, Parlamentul European şi valorile democratice europene, dar și perspectivele care sunt deschise pentru tineri;
#. Posibilitatea de a participa într-un exercițiu de simulare a procesului de advocacy la nivel de UE în scop de consolidare a drepturilor tinerilor în RM;
#. posibilitatea de a participa în procesul de elaborare a conceptului expoziției foto cu tematică europeană, dar și a unei reviste tematice.

Grăbește-te să aplici, numărul de locuri este limitat. Forumularul poate fi accesat la https://goo.gl/forms/pHhM47SUuJ2c3J2B3.

Evenimentul va avea loc pe 1 mai 2017, în incinta Centrului de Excelență în Informatică şi Tehnologii Informaţionale, situat pe strada Sarmizegetusa 48, Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente