Tinerii din Moldova pot participa la un stagiu de voluntariat în Estonia. Detalii

tallinn-estonia

În 2017 Lilleoru s-a alăturat Serviciului European de Voluntariat și a început găzduirea de voluntari pe termen lung. Astfel, acum ei sunt în căutarea unei persoane entuziaste și interesată de construcții naturale, event management sau de producția și prepararea alimentelor ecologice. În funcție de interesele dvs. programul va veni cu o ofertă de colaborare.

Stagiul care va avea loc în perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2018 se va desfășura în Lilleoru, Estonia. Localitatea se află la 25 km de Tallinn, capitala Estoniei. În Lilleoru este dezvoltat spiritul de comunitate și de cooperare, aici veți avea oportunitate unică de a trăi într-un mediu dedicat naturii și conștientizării de sine.

Sunt eligibili de a participa la stagiul de 12 luni persoanele care:

# Nu sunt cetățeni estonieni
# Au vârsta cuprinsă între 18 și 30
# Care este dispus să locuiască și să lucreze timp de 12 luni în Lilleoru

Costurile de călătorie și de trai vor fi acoperite în întregime, iar voluntarul va primi bani de buzunar în valoare de 85 € pe lună.

Tinerii interesați au trei opțiuni de implicare:

#1. Prima opțiune este implicarea în construirea noii clădiri a Școlii e conștientizare Practică, o mare clădire de stuf sau baloți de paie în Estonia. Comunitatea locală s-a implicat în construirea acestui nou centru în ultimii ani. Aceasta se construiește cu ajutorul voluntarilor și va oferi posibilități de învățare pentru adulți, copii și tineri. Totodată, este cea mai mare clădire din trestie-baloturi în Estonia, și prima clădire publică de acest tip din lume. La ridicarea acestei clădiri au fost folosite multe tehnici de construcție naturale. La sfârșitul anului 2017, începutul anului 2018 vor avea loc lucrări de tencuială, pictura si alte lucrări pentru a finisa clădirea.

#2. A doua opțiune pentru voluntariat este de a contribui la organizarea conferinței Globale Rețeaua Ecovillage în iulie 2018. Acesta va fi un eveniment major cu peste 500 de participanți.

#3. A treia opțiune este posibilitatea de a învăța despre gătitul vegetarian și creșterea alimentelor ecologice.

Tinerii interesați de a participa sunt invitați să trimită CV-ul și scrisoarea de motivare (nu mai mult de 1 pagină) la adresa de e-mail a [email protected] cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 5 aprilie 2017.

Pentru informații suplimentare accesați pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente