Igor Dodon va bloca proiectul privind votul uninominal dacă acesta va fi votat în Parlament

igor_dodon-1

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Thomas Mayr Harting, Director Regional EEAS (Serviciul European de Acţiune Externă), care se află într-o vizită în Republica Moldova. La întrevedere a participat și Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii asupra principalelor subiecte de politică internă şi externă.
Referindu-se la situația politică din Republica Moldova, Igor Dodon s-a expus pe marginea eventualelor modificări a Codului Electoral în cea ce ține de introducerea votului uninominal, menționînd că la nivel de Președinție va bloca această inițiativă în caz că va fi votată în Parlament.

De asemenea, oficialii au discutat despre evoluția în procesul reglementării transnistrene. În acest context, șeful statului a menționat că există o poziție unică între Președinție, Parlament și Guvern, abordarea fiind la pachet, avînd la bază protocolul de la Berlin.

Totodată, Igor Dodon a informat oficialul european că pe data de 3-4 aprilie, la Chișinău, se va desfășura un eveniment internațional dedicat semnării Memorandumului de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică la care vor fi invitați reprezentanții Guvernului și ai corpului diplomatic.

În final, Igor Dodon a reiterat, că Republica Moldova trebuie să aibă relații bune atît cu Estul, cît și cu Vestul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente