Au fost anunțați tinerii selectați pentru a participa în cadrul programului pentru antreprenori „Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative” al Departamentului de Stat al SUA în 2017. Printre ei se află și trei antreprenori din Moldova.
Programul presupune că participanții selectați vor călători în Statele Unite pentru a beneficia de un schimb de experiență. Ei vor trebuie să participe la webinare, să meargă la un summit european și vor avea și o colaborare frumoasă cu toți participanții programului.
Din Moldova au fost selectați:
Victoria Novac-Hîncu
În anul 2012, Victoria Novac și Igor Hîncu au inițiat în Republica Moldova o afacere de succes, care constă în promovarea conceptului de educație prin joacă și producerea jucăriilor creative pentru copii. Astfel, ei au fondat atelierul EduJoc. Un astfel de atelier este primul în țara noastră, iar înființarea lui a fost posibilă cu susținerea mai multor proiecte europene. Totuși, cel mai important pas pentru antreprenori a fost lansarea propriei colecții de jocuri fabricate în Moldova. Astăzi, în spatele EduJoc stă o întreagă echipă, experți în joacă, care nu doar creează și vând produsele, dar se și joacă cu ele. „Până a apărea un produs pe piață, noi îl testăm, încercăm să ne jucăm cu el, iar asta fără a citi instrucțiunile. Astfel, noi putem adapta o jucărie pentru diferite vârste”, spuneau ei într-un interviu acordat anterior portalului nostru.
Eugeniu Gîrlă
Eugeniu Gîrlă este specialist în domeniul recrutării și co-fondatorul GAUS Algorithm, un instrument de recrutare bazat pe Inteligența artificială, care este capabil să recruteze oamenii potriviți pentru o anumită companie. Eugeniu a fost implicat și în organizarea mai multor ediții ale Târgului de Cariere Chișinău. Tânărul a vorbit anterior cu echipa #diez și ne-a explicat cum pot tinerii să își găsească un loc de muncă.
Liza Mamaliga
Prisaca din satul Todirești, moștenită de la părinți, a devenit o afacere de succes pentru Liza Mamaliga, o tânără din raionul Ungheni. Timp de aproape cinci ani, întreprinderea „Dulce Plai” s-a impus în societate prin produse ecologice naturale, punând în vânzare pe piața autohtonă diverse tipuri de miere, dar și alte produse, precum săpunuri sau lumânări ecologice naturale. Povestea Lizei o aflați pe #diez într-un interviu luat acum doi ani, dar și în cadrul unui material video realizat pentru rubrica „Unde-s tinerii”.
Anterior, despre programul pentru antreprenori „Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative” al Departamentului de Stat al SUA ne-a povestit Vlad Shuleansky, care a participat în anul 2016. Tânărul a mers în SUA unde a lucrat în cadrul unui restaurant pentru a deprinde mai bine cum funcționează această lume, pentru a-și putea dezvolta propria afacere pe care o avea deschisă la Chișinău. Pe lângă partea profesională, acesta a reușit să cunoască și societatea americană și a rămas impresionat de unele lucruri aparent banale, dar care vorbesc de o societate mai deschisă. Aflați povestea lui pe #diez.