(video) Unde-s tinerii. Liza Mamaliga, tânăra de la Todirești care a reușit să dezvolte o afacere organică în domeniul apiculturii

17357724_1570778499617961_676913749_o

A învățat de la oameni, a învățat de la albine, iar „Dulce Plai” i-a fost cea mai bună școală timp de aproape cinci ani. În tot acest timp, afacerea Lizei Mamaliga s-a impus în fața clienților fideli prin produse ecologice naturale, iar curând, borcanele cu miere „Dulce Plai” ar putea să se regăsească și pe rafturile magazinelor din Irlanda.

Miere, ceară, lumânări din ceară, săpun natural, batonașe energizante, tinctură de propolis, miere în fagure. Oricare ar fi produsele, „Dulce Plai” promovează apicultura organică, care este foarte diferită de cea industrială. Asta este și unul din motivele pentru care implementarea ideii exportului a durat atât. După spusele Lizei, vânzările de miere pe piața internațională au anumite standarde ce nu se aliniază valorilor întreprinderii „Dulce Plai”, întrucât de la lansare și până acum, echipa Lizei s-a concentrat pe dezvoltarea unei afaceri sociale. Astfel, mai presus de profit, Liza își dorește să dezvolte o activitate sută la sută ecologică.

În prezent, Liza Mamaliga îngrijește aproximativ 170 de stupi de albini, care produc circa 4 tone de miere anual.

Pe lângă afacerea propriu-zisă, echipa de la „Dulce Plai” este activă în diverse proiecte sociale. Le puteți urmări activitatea pe site-ul oficial dar și pe pagina de Facebook.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente