Un nou spațiu de coworking destinat specialiștilor din domeniul IT a fost deschis joi, 9 martie, în Chișinău. Acesta se găsește în sectorul Botanica al capitalei și poartă denumirea de „404 Not Found”.

Noul spațiu de coworking oferă freelancerilor, specialiștilor IT și programatorilor specializați în cloud computing oportunități de cooperare cu parteneri străini, încurajează actorii pe piață să colaboreze și să creeze start-upuri ce au rolul de a exporta servicii IT calitative.

Daniel Thomson, șeful Secției creștere economică, USAID Moldova: „Noul spațiu de coworking „404. Not found” destinat specialiștilor IT aliniază Moldova la trendurile internaționale din domeniul IT și implicit o plasează pe harta mondială a celor mai atractive destinații IT din întreaga lume. Aici tinerii specialiști și start-upurile IT vor descoperi noi oportunități de dezvoltare, iar cel mai important vor munci pe cele mai importante piețe externe, de aici, de acasă. USAID Moldova susține domeniul IT din Moldova de mai mulți ani, deoarece are un ritm rapid de dezvoltare și servește drept catalizator al creșterii economice a țării prin transformare tehnologică și inovație.”

Noul spațiu de coworking este o încăpere comună de birouri, care poate fi folosit de mai mulți antrepenori și profesioniști independenți, fiind însă extrem de atractiv pentru freelanceri, persoanele care călătoresc mult sau companiile care se află la început de cale. „404 Not Found” are trei săli de conferințe, o bucătărie dotată, două băi și un spațiu de coworking capabil să găzduiască 50 de persoane.

Vladimir Ursu, director „404 Not Found”: „Obiectivul nostru este de a crea o comunitate de profesioniști și start-up-uri din domeniul IT și de a le oferi o platformă unde își pot dezvolta cunoștințele și aptitudinile pentru a deveni competitivi atât la nivel local cât și la nivel global. Planificăm să organizăm diferite evenimente, training-uri și team building-uri pentru a crește calificarea membrilor comunității în tehnologiile inovatoare de Cloud Computing și programare.

Pentru a vă face abonament sau pentru a vă programa o viztă a spațiului de coworking vizitați site-ul 404.md. Spațiul a fost creat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei.

4047

4045

4046

4041

4042

4043