Fiți utili și activi! Devino liderul EcoMania 2017 în comunitatea ta!

17094274_1448431378529855_386060175_n
Foto: Asociația pentru Dezvoltare Creativă

Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) recrutează coordonatori locali în cadrul proiectului ecologic de voluntariat. „EcoMania” este un proiect ecologic desfășurat de către ADC deja pentru al treilea an consecutiv și are ca scop sensibilizarea, inspirarea și angajarea noastră – cetățeni activi ai Republicii Moldova – în procesul de rezolvare a problemelor de mediu a comunității în care locuim.

Statisticile vin să ne reamintească despre pericolul înlocuirii peisajelor pitorești ale Moldovei prin gunoiștile neautorizate, realimentate anual cu circa 800 de mii de tone de gunoi nereciclabil. Pungile și ambalajele din plastic „vor scrie istoria țării”, întrucât chiar și peste o sută de ani, acestea vor arăta la fel și vor avea aceleași proprietăți de a împodobi copacii chiar și când aceștia nu sunt în floare, de a pluti în apele râurilor în locul peștelui otrăvit și de a înlocui plantele de pe câmpii.

Această stare de lucruri nu ne lasă indiferenți. Echipa ADC este gata să facă o schimbare în valorile ecologice personale și ale oamenilor cărora le pasă, însă au nevoie de un imbold în plus de a acționa. Perioada de implementare a proiectului EcoMania 2017 este martie-mai.

Coordonatorii locali EcoMania vor participa la evenimentele desfășurate de ADC și vor fi liderii de activități EcoMania în localitatea de unde vin. ADC va selecta câte doi coordonatori locali per regiune.

Dacă vrei să fii parte a proiectului, trebuie doar să:

#1. Completezi formularul de aplicare și să-l expediezi la [email protected] până pe data de 11 martie, ora 12:00;
#2. În caz de ești selectat, să fii gata să participi la atelierul EcoOrganizat la Chișinău, 25-26 martie;
#3. Și să desfășori acțiunile EcoMania în comunitatea ta în luna aprilie-mai 2017.

Mai jos vă prezentăm descrierea evenimentelor EcoMania 2017:

1. EcoOrganized — EcoOrganizat
„EcoOrganizat” constă într-un atelier de informare și planificare a acțiunilor locale ale proiectului (Chișinău, 25-26 martie). Timp de două zile, lideri comunitari (Coordonatori Locali), din diferite regiuni ale Moldovei, vor fi instruiți despre cum se stabilesc parteneriate cu Administrația Publică Locală, școală și alți membri ai localității din care vin, întru constituirea unei rețele de voluntari „EcoMania”, care se vor implica la nivel local în acțiunile proiectului.

2. EcoAware — EcoInformat
Ateliere de informare și promovare, ce vor avea loc pe durata întregului proiect. Vom implica social-media și
mass-media: radio, televiziune, presă, la nivel local și național, vom organiza proiecții de filme cu mesaj ecologic urmate de discuții și planificări de activități locale. Ne propunem astfel să creștem gradul de conștientizare a problemei ecologice persistente în Moldova, să promovăm și să diseminăm bunele practici ecologice din experiența internațională și națională, să inspirăm oamenii în a-și exercita rolul de cetățeni activi în rezolvarea problemelor de mediu a comunității lor. Orice ajutor este salutat! Apreciați pagina noastră, distribuiți postările noastre, invitați-ne la radio, la televiziune, scrieți articole despre activitățile EcoMania, ziceți părinților, prietenilor, vecinilor, tuturor! Împreună suntem mai eficienți!

3. EcoTrendy — EcoLaModă
Vino la „EcoTrendy” și te vom învăța cum să faci o geantă ECO din haine vechi, rapid, ușor și ieftin; cum să confecționezi o lădiță pentru foto sau bijuterii dintr-o cutie de încălțăminte. „EcoTrendy” este un atelier de lucru manual facilitat de traineri creativi. Prin multiplicarea cunoștințelor și abilităților dobândite la atelier, veți putea transforma orice lucru vechi într-un obiect util și frumos în casa ta. Astfel, vom promova creativitatea, prevenirea poluării și reducerea costurilor pentru obiectele ce le avem în jur. Fii creativ și la modă „EcoTrendy”!

4. EcoQuest — EcoCurat
„EcoCurat” reprezintă o activitate de salubrizare a unui spațiu din localitățile din care vin coordonatorii locali EcoMania. Organizate într-o manieră interactivă, evenimentele EcoQuest va fi tipul de acțiuni ce identifică soluții eficiente pentru problemele de mediu și se vor desfășura în fiecare regiune în parteneriat cu autoritățile locale, școlile și centrele de tineret, părinți, vecini și prieteni. Vom face curat și ne vom distra!

5. EcoExhibition — EcoExpoziție
Fii paparazzi, fotografiind cele mai poluate locuri din comunitatea ta și captează-le în imagini sugestive și „țipătoare”. Fii reporter de mediu în timpul acțiunilor „EcoCurat”, monitorizând procesul de transformare a locului salubrizat și prinde cu obiectivul aparatului foto rezultatele acțiunilor de salubrizare. Acest fotoreportaj va fi expus în cadrul „EcoExpoziției”, eveniment de finalizare a proiectului, ce va avea loc în capitală, în prima parte a lunii mai. Astfel, vom putea observa clar cum a fost și cum a devenit mediul înconjurător sub influența pozitivă a factorului antropologic. Fă poze – mândrește-te cu rezultatul muncii tale!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente