Dorin Chirtoacă: Nu văd premize pentru majorarea tarifelor la călătoria cu microbuzul

Chirtoaca
Foto: Privesc.eu

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, consideră că nu este necesară majorarea tarifelor la călătoria cu maxi-taxi, iar administratorii firmelor ar trebui să se conformeze. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Nu văd premize pentru a fi majorate tarifele la călătoria cu microbuzul. Nu cred că vor mai avea atâţia pasageri, dacă o călătorie cu microbuzul va costa 10 lei, aşa cum doresc ei. Va fi problematic chiar dacă o călătorie ar costa cinci lei. Există o procedură de adoptare a tarifului și ea trebuie urmată. Trebuie să prezinți la Direcția transport, să ajungă în Consiliul Municipal. Ne place sau nu ne place, dar acestea sunt regulile jocului și ele trebuie respectate”, a declarat edilul.

Dorin Chirtoacă a criticat decizia instanței de judecată care îi va obliga pe şoferii de maxi-taxi să nu depășească numărul pasagerilor îmbarcați, care trebuie să fie egal cu numărul de locuri. „De aproape 30 de ani Capitala se foloseşte de acest gen de transport, au călătorit oamenii în picioare atâta timp şi pe nimeni n-a deranjat acest lucru. Transportul cu maxi-taxi a apărut din cauza sărăciei, pentru că autorităţile nu au avut bani ca să asigure populaţia cu transport public. Soluţia nu vine într-o zi, mai este nevoie de timp, până când Primăria va pune la dispoziţia locuitorilor Capitalei numărul necesar de unităţi de transport public”, a precizat Chirtoacă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente