(video) Administratorii rutelor de microbuz pregătesc un demers pentru majorarea tarifelor la călătorii

microbuz-116
Foto: moldova24.info

La ședința operativă de la Primărie, șeful Direcţiei management transport, Lilian Copaci a menționat că administratorii rutelor de microbuz din Chișinău se confruntă cu un șir de probleme, motiv pentru care pregătesc un demers pentru ajustarea tarifelor.

„Situația este complicată în privința circulației microbuzelor. Dacă un an în urmă am avut circa 1.400 de microbuze, la ziua de azi avem 1.240 de microbuze autorizate. Lipsa unităților de transport și a șoferilor calificați sunt cauzele apariției problemelor la acest capitol. În ultima perioadă administratorii nu investesc în unitățile de transport din cauza problemelor financiare”, susține Lilian Copaci.

Printre problemele enumerate de șeful Direcţiei management transport se numără și majorarea prețurilor la combustibil și a pieselor de schimb, precum și tariful de doar trei lei care a fost stabilit în 2006. Administratorii rutelor de microbuz pregătesc deja un raport dar și un demers pentru a prezenta solicitări de majorare a tarifelor, iar mai multe rute își vor sista activitatea din cauza lipsei unităților de transport, fluxul fiind redirecționat către alte micrpbuze.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a dispus o inventariere a rutelor de microbuz, pentru a stabili numărul unităților de transport implicate, orarul, intervalele respectate etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente