(doc) De astăzi încep verificări în cantinele liceelor din Chișinău

img

Autoritățile municipale au dispus crearea unei comisii pentru controlul întreprinderilor municipale de alimentație publică care prestează servicii instituțiilor de învățământ preuniversitar. Este vorba despre cinci întreprinderi, iar controalele vor fi efectuate sub aspectul calității și legalității serviciilor prestate, dar și sub aspectul managementului resurselor umane, transmite IPN.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primarul general, Dorin Chirtoacă, săptămâna trecută și vizează verificarea activității așa-numitelor combinate școlare: „Râșcani – ȘC”, „Liceist”, „Bucuria – EL”, „Adolescența” și „Combinatul alimentar școlar”. Întreprinderile menționate prestează servicii de alimentație pentru 132 de instituții de învățământ preuniversitar din capitală.

Șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, a declarat, la ședința operativă de la Primărie, că verificările încep chiar de astăzi, 20 februarie, în mai multe licee din sectorul Centru al capitalei.

În total, vor fi verificate 132 de instituții de învățământ – școli primare, gimnazii și licee, care sunt deservite de către cele cinci combinate alimentare. Acestea sunt dictate de neregulile semnalate în activitatea combinatelor alimentare, inclusiv abateri în elaborarea meniurilor.

După ședința de la Primărie, consiliera Partidului Socialiștilor, Eugenia Ceban, a criticat crearea comisiei, declarând că primarul, dar și Mihai Moldovanu, „mai bine s-ar gândi cum să îmbunătățească alimentația în grădinițe, dar și la majorarea salariilor pentru bucătari, ajutori de educatori, cadre didactice”.

Potrivit ei, combinatele de alimentație școlărești lucrează doar cu produse autohtone proaspete, pe când în grădinițe se livrează produse congelate, care se dovedesc a fi alterate sau, când sunt decongelate, rămâne o cantitate mai mică. Consiliera a mai spus că Mihai Moldovanu „mai bine s-ar ocupa de ramura sănătății” unde, potrivit ei, este dezastru. Eugenia Cebanu consideră că în spatele acestor controale se ascund interese.

Verificările vor fi finalizate la sfârșitul lunii martie a.c., iar rezultatele vor fi prezentate ulterior în cadrul unui raport care va fi făcut public.

img-1

img

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente