Ai o idee de film? Participă la un concurs și câștigă 20 000 de lei pentru realizarea unui scurt-metraj

EKLKJP8RVN

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi Ambasada Franţei la Chişinău au lansat un concurs de scenarii de film destinat studenților de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Facultatea de Jurnalism a Universităţii de Stat din Moldova, care îşi propun să activeze în domeniul audiovizualului şi cinematografiei, precum și tinerilor profesioniști din domeniu, cu vârsta de până la 35 ani.

Concursul cuprinde două tematici: problemele ce țin de mediu/ecologie și drepturile omului în RM. Vor fi selectaţi zece câştigători, care vor primi din partea statului francez câte 20 de mii de lei pentru realizarea unui scurt-metraj (pînă la 10 minute – de ficţiune şi pînă la 30 de minute – documentar). Doritorii se pot înscrie în concurs până la 1 martie, a anunțat Valeriu Jereghi  în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Moldpres.

Pentru a marca lansarea proiectului, Ambasada Franței și CNC Moldova au semnat o Scrisoare de Intenție. Documentul prevede oferirea unor instruiri pentru tinerii cineaşti, sprijin financiar în realizarea unor schimburi de experienţe benefice conservării şi punerii în valoare a arhivelor cinematografice din R. Moldova, precum şi  facilitarea încheierii unui Acord de Cooperare bilaterală, care va fi semnat în luna martie, între Centrul Național de Cinematografie din R. Moldova și instituția similară din Franţa.

Pentru detalii, contactați Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente