(foto, video) Un cuplu din Bălți și-a vândut nou născutul unei nemțoaice. Trei persoane au fost reținute

_MG_9790

Trei persoane, printre care și tatăl copilului nou-născut, depistat în punctul de trecere a frontierei de stat „Leușeni”, au fost reținute, iar procurorii au intentat dosar penal pe marginea acestui caz.

Reținerea a avut loc după ce miercuri, 15 februarie, pe sensul de ieșire din R. Moldova, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților specifice, pe sensul de ieșire din ţară trei persoane – doi bărbați cu dubla cetățenie a R. Moldova și României şi o cetățeană a Germaniei, care aveau cu ei un copil născut în data de 3 februarie curent. Persoanele aflate într-un automobil de model „BMW”, înmatriculat în Germania, nu sunt rude cu copilul, iar unul dintre pasageri deținea consimțământul tatălui copilului autentificat notarial de plecare cu scop de odihnă în țările Uniunii Europene.

5241d49834eafb7c1f9ec57a98abe84c

Polițiștilor de frontieră li s-a părut suspect faptul că un copil de 12 zile este legitimat cu un pașaport eliberat cu cinci zile în urmă și însoțit de o persoană străină cu scop de „odihnă”. Din informațiile deținute, femeia a intrat în R. Moldova la data de 25 ianuarie 2017.

Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă a Departamentului Poliției de Frontieră, formată din ofițeri de urmărire penală și ofițeri de investigații, care au constatat că cetățeana Germaniei, în vârstă de 38 de ani, originară din Kazahstan, a încercat să scoată ilegal din țară un copil născut prematur în data de 3 februarie curent.

5e441fa87698d5a18334b9af872b1b18

În cadrul investigațiilor preliminare, a fost stabilit că bebelușul provine dintr-o familie social-vulnerabilă. Mama acestuia, o femeie în vârstă de 26 de ani, mai are alți trei copii minori. În prezent, aceasta se află internată într-un spital din mun. Chișinău. Tatăl copilului, în vârstă de 28 de ani, a fost certat cu legea, fiind deținut în penitenciar pentru tâlhărie. Ambii părinți sunt originari din mun. Bălți.

_MG_9796

Copilul a fost plasat în Centrul de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din mun. Chișinău și se află într-o stare satisfăcătoare.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal, pe semnele componenței de infracțiune prevăzute de art. 207 Cod penal al RM, pentru tentativă de scoatere ilegală a copiilor din țară, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Cele trei persoane, cetățeana străină, șoferul și tatăl copilului au fost reținute pentru 72 de ore.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente