(foto) BEST Hackathon 2017. Ideile câștigătoare și părerile participanților

BEST-Hackathon-6-1030×684

Area scanning, video following și prelucrarea semnalelor—acestea sunt doar câteva dintre sarcinile realizate de participanții BEST Hackathon 2017 timp de 24 de ore. Evenimetul a avut loc în acest weekend și a adunat la un loc 65 de studenți pasionați de IT.

Participanții la acest eveniment au avut de rezolvat o problemă legată de area-scanning. Aceștia trebuiau să identifice poziția unei persoane pe teritoriul unui hol improvizat și să se conecteze la una dintre camerele de luat vederi care filmează zona în care se află persoana în cauză. Pentru a rezolva această problemă, participanții au avut la dispoziție un smartphone în calitate de scaner Bluetooth și 5 emițătoare.

Echipa care a câștigat hackathon-ul este echipa See Sharp (Dorin Balan, Valeriu Balan, Marian Bejenari).

Locul 2 a luat echipa Fennec (Grigore Cușnir, Eugeniu Cucu, Andrei Roșca, Ion Pascari).

Locul 3 a fost ocupat de către două echipe: 605B (Nicu Maxian, Vadim Eladii, Igor Leahu, Maxim Bîrcu, Mihai Bunescu) și Tilda (Denis Balan, Ana Grigorcea, Dmitrii Buceatskii, Eugeniu Cernei).

Iată ce zic câștigătorii despre procesul de muncă și soluțiile sale:

Dorin Balan, UTM, FAF, anul 4 (locul 1): „Rezultatul bun a fost obținut datorită echipei. Fiecare își știa bine rolul și se ocupa de task-urile lui. Încrederea în echipa ta, siguranța că modulul de care ai nevoie va fi gata, scris calitativ și la timp este cheia succesului.”

Eugeniu Cucu, UTM, SI, anul 3 (locul 2): „Am avut doar o problemă legată de detectarea poziției actorului într-un mod cât mai precis. Am încercat să soluționăm problema implementând principiu de triangulare, însă din cauza că emițătorii făceau interferență, nu ne-a reușit.”

Eugeniu Cernei, UTM, FI, anul 3 (locul 3): „Au existat 2 nuclee [ale echipei], unul pentru aplicația web și unul pentru aplicația mobilă. Eu am participat la partea mobilă. Aplicația mobilă scanează prezența dispozitivelor bluetooth din apropiere și, în momentul în care depistează numărul necesar de emițători, trimite informația la server. Deja partea de server a fost realizată de alte persoane, care au implementat magia din culise.”

BEST Hackathon este un eveniment marca BEST Chișinău, desfășurat pentru al treilea an consecutiv și are drept scop dezvoltarea studenților din domeniul TIC.

BEST-Hackathon-1-1030x684

BEST-Hackathon-2-1030x684

BEST-Hackathon-4-1030x684

BEST-Hackathon-5-1030x684

BEST-Hackathon-6-1030x684

BEST-Hackathon-7-1030x684

BEST-Hackathon-8-1030x684

BEST-Hackathon-9-1030x684

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente