(video) Oraşul ce va fi construit cu 1 bilion de dolari, dar în care nu va locui nimeni

metalocus_cite_03_1280_0
Foto: metalocus.es

Între New Mexico şi graniţa dintre SUA şi Mexic, se va ridica un nou oraş. Acesta va putea găzdui aproximativ 35.000 de oameni și va avea un centru de business modern, un mall, biserică, parcuri și multe case, scrie CNN.

Proiectul se numeşte CITE (Center for Innovation, Testing and Evaluation) şi se dorește a fi un model al unui oraş american obișnuit. Oraşul va fi o zonă de test pentru  dezvoltarea noilor tehnologii şi inovaţii.

În cadrul acestui proiect se vor face experimente în construcții, securitate, comunicații și transport. CITE va include zone pentru dezvoltarea noilor forme de agricultură, energie și de tratare a apei. O reţea subterană de colectare a datelor va oferi un feedback detaliat, în timp real.

„Noile viziuni pot fi testate și demonstrate fără a perturba viața de zi cu zi”, menționează Robert Brumley, director Pegasus Global Holdings. Fără existența unei comunități de oamenii care își fac griji, posibilitățile de dezvoltare sunt nemărginite.

În cadrul orașului se vor testa vehicule autonome monitorizate de drone. Casele vor fi construite pentru a putea face față catastrofelor naturale și mai mult decât atât, acestea vor fi amenajate și cu echipamente robotizate. CITE își propune să utilizeze și surse de energie alternativă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente