Eugen Eagle, dansatorul moldovean care s-a filmat în videoclipurile vedetelor internaționale precum Pitbull sau Anahi

eugen

Din 2010 trăiește în SUA și dansează, cam astfel am putea descrie stilul de viață dus de Eugeniu Eagle. Născut în Strășeni, și-a urmat visul și acum îl trăiește. După ce a avut câteva job-uri și și-a terminat studiile, acum își dedică tot timpul dansului, iar în timpul liber face yoga, călătorește și se antrenează.

„Am început să practic dansul în clasa a 9-a în liceu. După liceu am plecat în State, iar aici am înțeles că se poate face o carieră din dans. Încă nu făcusem una, doar practicam dansul, pentru că îmi place stilul de viață pe care ți-l impune și provocarea de a învăța o nouă mișcare. Abia după trei ani petrecuți la Miami, Florida am început să fiu cunoscut de mai mulți dansatori și am început să fac diverse show-uri, să câștig competiții, să mă filmez în videoclipuri, două-trei filme, să apar la TV ș.a. Atunci am înțeles că vreau să continui în acest domeniu”, ne spune tânărul.

 

8

Dansul pentru Eugen înseamnă „totul, după familie și Dumnezeu. Îmi dă disciplină, energie pozitivă, satisfacție și mă învață să mă exprim, așa cum vreau eu. Mă trezesc gândindu-mă la dans, ce mișcări voi practica azi și plec la somn gândindu-mă ce mișcări voi practica mâine. Cam straniu, dar asta e. Este un drog sau ceva ce s-a atașat de mine și nu pot scăpa”.

 

9

 

Îl inspiră mai mulți dansatori. „La început a fost o trupă de break din Strășeni, apoi la Chișinău Bboy Asik m-a inspirat mult. În urma unei competiții la care am fost la Varșovia, Polonia am rămas impresionat de participanții din SUA. De aici și decizia mea de a veni în SUA pentru a învăța stilul lor de dans. În prezent sunt mai mulți dansatori care mă inspiră, dar sunt și foarte multe lucruri din afara dansului.”

 

 

Dificil să aleagă, tânărul spune că „cel mai plăcut moment e când câștigă locul I la o competiție sau când învață o nouă mișcare pe care dorea să o facă de mult timp. „Sunt mai multe aspecte din dans care îmi plac și cred că e imposibil să numesc doar unul. De exemplu când cineva îmi spune că voi dansa cu vreo celebritate, vreun raper sau că plecăm în trip în altă țară ș.a.”

 

6

 

Din iulie 2016 locuiește la Los Angeles, dar a locuit timp de cinci ani în Miami, unde a și dansat cu foarte mulți artiști. Consideră Miami casa lui din SUA. „Am ajuns în SUA plecând la o competiție și întâlnind foarte mulți dansatori pe care îi admiram, de când am început să dansez și ei m-au încurajat să rămân în State pentru a continua să învăț dansul și să-mi trăiesc viața.”

 

 

A fost implicat în mai multe proiecte. „Am dansat în videoclipuri pentru interpreți ca Pitbull, Sean Kingston, Kat Graham, J Alvarez, Anahi, Wisin etc… cam toți cântăreții latini. Am fost pe scenă cu Fat Joe, Jennifer Lopez, Akon, Anahi, Shakira, Ricky Martin. Am dansat în spoturi comerciale la TV și online pentru Nike, Underarmour, Jeep 4×4, Boost Mobile, Smart Car , Miller lite beer ș.a. Toate astea le-am făcut trăind în Miami.”

 

 

La Los Angeles lucrează asupra sa și a câtorva proiecte personale cu prietenii pentru un canal de Youtube. „Încă sunt un dansator nou pentru ochii altora și abia încep să prind valul, dar deja cei de la Cirque du Solei din Las Vegas m-au contactat și am fost la câteva castinguri mari, pentru vedete cum ar fi Ariana Grande, Justin Bieber, Diesel brand și altele.”

 

 

Pentru el dansul este mai mult o pasiune decât o meserie. „Aș vrea mereu să fie o pasiune pentru mine, căci odată ce devine o meserie începi să-ți pierzi focul pe care îl aveai cândva. Se transfomă într-un daily job. Așa e în fiecare zi și doar cu asta și trăiesc, dar vedem cum vor sta lucrurile după aceasta”, ne explică tânărul.

 

5

 

Mesajul său pentru cei care își doresc o carieră în dans este: „Nu vă uitați la tot ce spun alții, că nu vei putea face nimic cu asta sau nici măcar bani nu faci ș.a. Totul e posibil în viață. Căci, dacă doar banii ar conta, demult mă opream să dansez. Dar dacă îți place enorm și la asta te gândești zilnic, de ce nu. Părinții m-au oprit de foarte multe ori până am plecat în SUA. Acum însă m-au văzut la televizor și se mândresc cu mine și mă încurajează să continui. Trebuie să-ți asculți inima și să nu cedezi. Sincer să crezi în tine, că tu poți să faci exact așa cum ți-ai planificat. Nu va fi deloc ușor, dar când ai în ce să crezi și îți place ceea ce faci, vei trece peste tot”.

 

2

 

Eugen crede că poți face carieră de dansator și în Moldova, e un pic mai greu, dar e posibil. „Am câțiva prieteni care o fac, însă cred că e un pic mai greu. Și aici e greu, însă aici este motivația mai mare!”

 

 

Tânărul spune că ar vrea să revină acasă. „Aș dori, planuri încă nu am, dar sper că într-o bună zi… Căci am toată familia în Moldova și toți prietenii cu care am început. Mi-ar plăcea să fiu cu ei”, mărturisește Eugen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente