Detalii curioase despre USMF „Nicolae Testemițanu”. Semnificațiile logoului și drapelului instituției

usmf
Foto: P.C. usmf.md

Identitatea vizuală poate fi definită ca suma elementelor vizuale prin care publicul recunoaște o instituție și prin care aceasta se diferențiază de celelalte. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova dispune de un șir de astfel de simboluri, cum este logoul, sloganul, drapelul, foile cu antet, culoarea instituției și alte elemente. Dacă sunt utilizate corespunzător, acestea contribuie la promovarea imaginii instituției noastre. Iată câteva lucruri curioase:

Sloganul

“Lucendo Allis Ego Ipse Ardeo!” este sloganul USMF ”Nicolae Testemițanu”, care exprimă crezul profesorilor, studenților şi absolvenților săi – “Arzând, luminez altora”.

Logoul

Unul dintre cele mai importante elemente de identitate vizuală al oricărei organizații este logoul, care produce în mintea publicului asocierea dintre materialele de comunicare ale unei organizații şi organizația propriu-zisă.

Logoul Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu” reprezintă o compoziție grafică simbolică, compusă dintr-un scut heraldic, deasupra căruia este o tocă academică, iar sub acest scut, pe o panglică galbenă, este notat sloganul “Lucendo Allis Ego Ipse Ardeo!”.

Logo

Ghid_Identity_USMF_web-page-004

Drapelul

Drapelul USMF „Nicolae Testemițanu” prezintă un fundal alb, pe care este amplasat, în partea stângă, logoul Universității, la intersecția a două perechi de linii roșii paralele. Culoarea albă se identifică aici cu albul ha – latului lucrătorului medical, dar și cu albul filei de hârtie pe care se fixează cunoștințele pentru a fi perpetuate.

În cazul arborării sau amplasării drapelului Universității alături de drapelul de stat al Republicii Moldova, primul se așează într-o poziție secundară, mai la dreapta sau mai jos, iar dimensiunile lui liniare nu pot depăși dimensiunile drapelului de stat.

Ghid_Identity_USMF_web-page-005

Culoarea Universității

Culoarea Universității este reprezentată de un albastru întunecat (cu nuanță de violet) și se utilizează atât pentru realizarea materialelor informative și de promovare, cât și pentru alte elemente distinctive (panouri, mobilier, ecusoane ș.a.).

Ghid_Identity_USMF_web-page-006

Denumirea juridică a instituției este Instituția Publică Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Versiuni prescurtate:

  •  Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova
  •  USMF „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova
  •  USMF „Nicolae Testemițanu”

Nu se admit prescurtări de felul:

Ghid_Identity_USMF_web-page-007

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente