(video) Un stol de lebede s-a adăpostit pe lacul de acumulare Ghidighici

lacul_kussharo_1

Un stol de lebede s-a adăpostit pe lacul de acumulare Ghidighici, pentru prima daă în ultimii ani. Potrivit Ministerului Mediului acestea s-au stabilit aici, ca urmare a creării condițiilor favorabile repopulării și dinamizării activității faunei în ecosistemul acvatic al bazinului lacului Ghidighici.

Astfel, în rezultatul lucrărilor de demolare a digului din lunca bazinului acvatic Ghidighici pentru readucerea r. Bâc în cursul lui natural, oglinda lacului de acumulare s-a extins pe o suprafaţa considerabilă — 30 ha. Drept urmare, ecosistemul acvatic s-a îmbunătăţit, iar zona respectivă a devenit asemeni unei rezervaţii naturale, unde s-au adăpostit mai multe păsări sălbatice.

Având în vedere temperaturile scăzute, ninsorile şi gerul prognozat, angajaţii Agenția „Apele Moldovei” monitorizează evoluţia acestui stol de lebede, asigurându-le zilnic cu hrana necesară, în strictă conformitate cu recomandările Institutului de Zoologie al Academia de Stiinte a Moldovei | Academy of Sciences of Moldova.

Din toate colţurile republicii vin mesaje asemănătoare — tot mai multe păsări migratoare (lebede, raţe, pelicani) aleg să se oprească pe teritoriul nostru, după ce a fost interzisă, pe parcursul ultimilor doi ani, vânătoarea la păsările migratoare. Liniştea de care se bucură în absenţa vânătorii, contribuie eficient la creşterea populaţiei de păsări şi, implicit, îmbunătăţirea întregii faune sălbatice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente