Peste 170.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere

gripa

Ministerul Sănătății anunță finalizarea Campaniei de vaccinare antigripală a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire. În total, 170 400 de persoane, care fac parte din diverse categorii de risc, au fost imunizate cu vaccin antigripal, donat de ,,The Task Force for Global Health”. Totodată, 29 600 de doze de vaccinuri au fost repartizate în regiunea transnistreană.

Printre persoanele care au beneficiat de vaccinul Influenza Vaccine (Split Virion), Inactivated se numără:

  • 4 595 de copii cu maladii cronice (646 cu astm bronșic; 2 083 cu insuficiență renală, hepatică, respiratorie şi cardio-vasculară; 268 cu diabet zaharat; 1 362 de bolnavi de tuberculoză sau contactați din focarele de tuberculoză; etc.):
  • 113 753 de maturi cu maladii cronice (69 566 care suferă de insuficiență renală, hepatică, respiratorie şi cardio-vasculară; 33 141 cu diabet zaharat; etc.);
  • 26 742 de lucrători ai instituţiilor medico-sanitare publice.

De asemenea, au fost vaccinați angajaţii efectivului MAI, colaboratorii Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal de la punctele de trecere a frontierei, personalul Serviciului Situații Excepționale şi reprezentanții administrației publice centrale şi locale.

Amintim că, Ministerul Sănătăţii a iniţiat Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere la data de 15 decembrie 2016.

Vaccinarea antigripală contribuie esențial la reducerea riscului apariţiei formelor severe de boală, a numărului îmbolnăvirilor, vizitelor la medici, pierderilor zilelor de muncă sau de studii, precum și prevenirea spitalizării şi deceselor cauzate de gripă.

În perioada Campaniei de vaccinare antigripală nu au fost raportate cazuri de complicații sau reacții indezirabile la vaccinare. De asemenea, nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cauzate de virusurile gripale între persoanele vaccinate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente