(foto) O, brazi frumoși cu cetina tot verde! A fost dat startul „Expoziției Brazilor de Crăciun 2016”

dinububulici-photo-5098

Astăzi, 24 noiembrie, a fost inaugurată expoziția celor mai diverși, frumoși și originali brazi ai anului 2016, din cadrul concursului „Brazilor de Crăciun”. Cea de-a șasea ediție a evenimentului a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă la care au participat echipa Klumea, în calitate de organizator al evenimentului, susținătorii proiectului și tinerii participanți care și-au expus brazii.

La expoziție sunt expuși 48 de brazi ai participanților, studenți ai Universității Tehnice din Moldova, Academiei de Teatru, Arte Plastice și Muzică, precum și liberi profesioniști.

Proiectul este format din 2 etape: Expoziție și Licitație.  Expoziția Brazilor de Crăciun se va desfășura în 2 faze:

# 24 noiembrie – 8 decembrie: la adresa str. Dosoftei 100, ap.1-3, în intervalul de ore 10:00 – 20:00, fără zile de odihnă.
# 11 decembrie – 16 decembrie: în incinta Hotelului Radisson Blue

Iar Balul Brazilor de Crăciun, cu licitație, va avea loc pe 17 decembrie.

Admiratorii vor putea vizita expoziția pentru un preț simbolic de 15 lei, iar pentru copii sub 12 ani intrarea este gratuită. Cei veniți la expoziție vota trei brazi favoriți și pot participa la licitația silențioasă. Aceasta constă în scrierea, în lista de licitație atașată la brazii expuşi, a sumei pe care vizitatorul este gata să o doneze în favoarea bradului. Iar cei care vor lăsa cea mai mare sumă în listă vor fi invitați să participe la seara de licitație. După ce juriul format din jurnaliști, artiști și designeri aleg 10 brazi care vor merge la Balul Brazilor, iar ceilalți 38 vor fi vânduți persoanei care a oferit cel mai mult la licitația silențioasă, banii câștigați vor merge pentru caritate și mai exact proiectul Klumea Arterapia.

Pe 17 decembrie, Balul Brazilor de Crăciun va desemna 3 câștigători ai concursului, aleși de un juriu de artiști, designeri și jurnaliști. De asemenea va fi desemnat un câștigător al premiului „Ales de Public”- lucrarea care va aduna cele mai multe voturi de la vizitatorii expoziţiei, în perioada 24 noiembrie – 8 decembrie.

Premiul I – 5000 lei + cadouri,
Premiul II – 3000 lei + cadouri,
Premiul III – 2000 lei + cadouri,
Premiul „Ales de Public” – 3000 lei + cadouri

15218449_1231660053560206_944268675_n

 

Rugăm și insistăm să vină cât mai multă lume, ca să putem încuraja acești studenți să facă cât mai multe lucruri frumoase, deoarece de noi depinde ceea ce fac ei astăzi” a afirmat, Viorica Nagacevchi, co-fondatoarea Klumea.

Pe 17 decembrie va avea loc Balul Brazilor de Crăciun, cu licitația și premierea artiștilor care s-au bucurat de aprecierea juriului, sau a publicului. Beneficiarii resurselor acumulate sunt autorii brazilor și proiectul Arterapia.

În seara balului vor fi licitate și brazii a trei organizații nonguvernamentale „Suflet Generos” care se ocupă de familii vulnerabile, „Puzzle Kids” care are grijă de copii cu autism și „Învingem Fibroza Chistică”. Banii vor merge pentru activitățile fiecărei organizații. Brazii pot fi admirați și în cadrul expoziției.

15208017_1231659686893576_2064427528_n

 

Cristina Țurcanu,  AO „Suflet Generos”, care participă al doilea an la rând la Balul Brazilor, a mărturisit: „anul trecut bradul nostru a câștigat un preț record de 17 mii de lei. Toți banii au mers pentru realizarea proiectului nostru „Dăruiește un vis”, iar visele a 1300 de copii au fost realizate”. Proiectul „Dăruiește în vis” constă în colectarea scrisorilor adresate lui Moș Crăciun din partea copiilor din familii social-vulnerabile, apoi echipa „Suflet Generos” joacă rolul lui Moș Crăciun și transformă visele în realitate.

 

În paralel cu Expoziția Brazilor de Crăciun a fost inaugurat proiectul Observatorium / Recipes, la care au colaborat 9 dintre studenții de la AMTAP și UTM care au participat la ediția anterioară a Balului Brazilor de Crăciun. La invitația studioului de design Malafor și cu susținerea Institutului Adam Miskiewicz din Polonia, aceștia au participat într-un training în Polonia unde au învățat cum să creeze obiecte de design, inspirându-se din gastronomia tradițională a Moldovei.

15218357_1231666923559519_1057595563_n

 

Câștigătoarea ediției de anul trecut a Balului Brazilor, Oxana Turtureanu, autoarea uneia dintre lucrările expuse la expoziție a mărturisit „După călătoria din Polonia mi-am descoperit o nouă pasiune pentru design, fiind studentă la AMTAP la specialitatea design vestimentar, am început să apreciez și alte lucruri”. În cadrul expoziției putem admira lucrarea realizată de Oxana în Polonia care se numește „Cizme pentru strivirea strugurilor”. Mai multe detalii găsiți aici.

dinububulici-photo-5139

dinububulici-photo-5114

dinububulici-photo-5108

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente