Traian Băsescu comentează rezultatul obținut de Maia Sandu. „A fost sabotată și trădată”

15036691_1420464724633741_2750154154552231430_n

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat luni că, deși Maia Sandu a pierdut alegerile prezidențiale, scorul electoral înregistrat de aceasta indică „o certitudine” – „48% din populația Republicii Moldova este proeuropeană și pro-România”, scrie Agerpres.

„Maia Sandu a pierdut cursa prezidențială. Sabotată masiv de presa pro-rusă, lovită cu lașitate de Biserica ortodoxă rusă, trădată de Partidul Democrat condus de Marian Lupu și oligarhul Plahotniuc, cu votanți aduși organizat și ilegal din Transnistria, lovită crunt de lipsa buletinelor de vot la secțiile de votare din Europa, Maia Sandu avea șanse minime să câștige, dar scorul obținut de Maia Sandu ne dă o certitudine și anume aceea că 48% din populația Republicii Moldova este proeuropeană și pro-România”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că trebuie continuată „politica de apropiere a moldovenilor de România”.

„Să continuăm a acorda anual cele 5.000 de burse pentru tinerii moldoveni și să accelerăm rezolvarea dosarelor de acordare a cetățeniei române pentru cei care solicită acest lucru. Dacă vom continua aceste două programe, cu certitudine în cinci, șase ani vom putea vorbi despre UNIRE. Până atunci, trebuie să continuăm s-o construim. Să ne gândim că în 2005 doar 3% din cetățenii Republicii Moldova erau unioniști și doar câteva procente mai mult erau proeuropeni. Progresul este fantastic și prin acest vot a devenit o certitudine”, a afirmat Băsescu.

Fostul președinte al României a votat duminică în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, la secția deschisă la Ambasada acestei țări la București.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente