Alegătorii din Transnistria, care au stat la cozi uriașe, au votat pentru Dodon

foto-varnita
Foto: Varnița / 13.11.2016

Mai mult de trei sferturi dintre alegătorii din regiunea separatistă Transnistria, care au stat la cozi uriașe pentru a-și exprima dreptul la vot, s-au pronunțat duminică, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în favoarea candidatului socialiștilor, Igor Dodon.

Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală, la Varnița, localitatea în care au fost amenajate două secții speciale pentru transnistreni, au votat 5.956 de persoane, iar dintre acestea, 4.599 au votat în favoarea noului președinte.

Astfel, la secția de votare 41 au votat 2.988 de cetățeni, dintre care 79,05% (2.366 de persoane) cu Igor Dodon, iar 20,95% (626 de persoane) cu pro-europeana Maia Sandu. La secția de votare 42 și-au exprimat dreptul de vot 2.968 de cetățeni, dintre care 75,17% (2.231 de persoane) l-au susținut pe Dodon, iar 24,38% (737 de persoane) pe Maia Sandu.

Cele două secții de votare din Varnița au fost special amenajate pentru populația de peste Nistru ca urmare a faptului că autoritățile transnistrene au refuzat amenajarea unor secții de votare pe teritoriul regiunii separatiste.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente