Elevii moldoveni au obținut locuri premiante la Olimpiada Internațională de Limbă Franceză

14955969_1169687819784440_1872380582416485046_n

Elevi din Republica Moldova au ocupat locuri premiante la ediția a II-a a Olimpiadei Internaționale de Limbă Franceză, organizată în orașul Lovetch, Bulgaria, de către Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și Orientală. La competiție au luat parte tineri din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România.

La proba individuală, care a avut loc în formă scrisă, participanții au demonstrat nivelul de cunoaștere a limbii franceze. Printre cele mai iscusite vorbitoare de franceză au fost două eleve de la liceul ”Gh. Asachi” din municipiul Chișinău: Iuliana Ostroman, deținătoare a locului II și Sorina-Sofia Solonaru – câștigătoare a locului III.

Sorina-Sofia Solonaru s-a remarcat și la proba orală, desfășurată în echipe multiculturale. În cadrul acestei probe elevii au prezentat o dezbatere la tema ”Le voyage et l écriture”. Astfel, primul loc i-a revenit Sorinei-Sofia Solonaru, locul II a fost luat de Cătălin Cudalb, elev la liceul ”P. Halippa” din or. Sângerei, satul Cubolta, iar locul III a fost cucerit de Heba Verebceanu, elev la liceul ”A. Mateevici din or. Căușeni.

La ceremonia de premiere a învingătorilor, ES Michaëlle Jean, Secretar General al Francofoniei, a accentuat importanța unor asemenea concursuri: ”Aceste întruniri probează convingerea noastră că voi, tinerii, sunteți purtătorii viitorului și că veți ști să faceți față provocărilor lumii de mâine, fiind dotați cu sete de cunoștințe, cu determinarea de a reuși și cu dorința de a construi o lume a păcii și a solidarității”.

Menționăm că lotul olimpic din Republica Moldova a fost însoțit de profesorii de performanță Viorica Daltă (liceul ”GH. Asachi” din mun. Chișinău) și Viorica Moloșniuc (Universitatea de Stat din Moldova).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente