(foto) Premieră! În Chișinău a fost dată în exploatare o parcare multietajată cu 800 de locuri

Compania de construcții D&D a inaugurat astăzi prima parcare multietajată cu peste 800 de locuri din mun. Chişinău şi este amplasă în sectorul Telecentru al capitalei, mai exact pe str. Nicolae Testemiţanu.

„Este o parcare construită conform celor mai noi tehnologii, cât de siguranţă, cît şi de eficienţă energetică. Parcarea este deja dotată cu supraveghere video. Locurile din această parcare vor fi la 50% reducere pentru toţi colaboratorii instituţiilor medicale. Am amplasat parcarea în locul dat, anume pentru a descărca puţin arterele din zonă, care sunt supra încărcate. Sperăm că această parcare va fi un imbold pentru a fi construite și altele în zonele unde e multă aglomerație”, a precizat directorul Companiei de construcții D&D, Victor Stoianov.

Prezent la eveniment, viceprimarul mun. Chișinău, Nistor Grozavu a salutat construcţia primei parcări de acest gen în municipiul Chișinău.

„Acest loc este unul dintre cele mai aglomerate din tot mun. Chișinău. Un loc care are o semnificaţie deosebită, deoarece trebuie să asigure accesul la instituţiile medicale, dar şi loc de parcare pentru vizitatorii pacienţilor spitalelor din regiune, plus şi a locatarilor din preajmă. Această parcare împreună cu cea din faţa Aeroportului Internaţional Chişinău sunt cele mai mari. Aceasta trebuie să fie pentru Chişinău primul exemplu, prima rîndunică care ne arată cum trebuie să le realizăm”, a punctat Grozavu.

parcare-1

parcare-2

Şi, Ion Ababii, rector al Universității de Stat de Medicina „Nicolae Testemițanu” a confirmat că, pentru comunitatea medicală, această parcare are o însemnătate deosebită.

„Aici sunt un număr mare de instituţii medicale, iar în zonă sunt mereu ambuteiaje. Este apreciabil că, această parcare va permite lucrătorilor medicali să plătească doar jumătate din preţ pentru parcare. Ne mîndrim că a fost construită o asemenea parcare”, a afirmat Ababii.

Director comercial al companiei „Supraten”, Nicolae Bunu consideră parcarea drept un proiect grandios al Companiei D&D.

„Este o companie sigură pe piaţa din RM. Sper să iasă cu proiecte şi în afara mun. Chişinău. Am văzut realizările lor în toate sectoarele, le urez ca astfel de proiecte să apară nu doar la Telecentru, dar în cît mai multe sectoare. Sunteţi bravo”, a subliniat Bunu.

parcare-3

parcare-4

parcare-5

Sergiu Borozan, arhitect, şef interimar al Primăriei mun. Chişinău a specificat că, necesitatea parcărilor în oraş creşte zi de zi.

„Le dorim să nu se oprească la acest obiect. Asemenea parcări ar fi binevenite mai ales în zona istorică a mun. Chinău, unde nu putem prevedea altfel de clădiri şi nu putem proiecta clădiri subterane. Este evidente că trebuie să găsim terenuri pentru ele, dar sperăm că le vom găsi”, a precizat Borozan.

Directorul parcării, Ion Chiriac a menţionat că, obiectul este important pentru structura şi arhitectura oralului. „Scopul este de a stopa ambuteiajele de pe str. Testimeţanu. Circulaţia transportului, ambulanţelor să fie mult mai uşor şi mai rapidă”, a specificat Chiriac.

parcare-6

parcare-7

Şeful Direcţiei Transport a primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi și-a exprimat speranța că parcarea va funcționa eficient.

„Să aducă o descărcare a traficului rutier în această zonă şi să nu fie ultima. Este prima de acest gen şi face parte dintr-un proiect foarte important pentru mun. Chşinău. Primarul Dorin Chirtoacă a promis că oraşul va avea parcări etajate, muncim în acest sens ca să putem avea o bună funcţionalitate a municipalităţii în descărcarea traficului rutier”, a conchis Gamreţchi.

Parcarea multietajată a fost sfințită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente