(foto) Dragoni, urși panda și săbii legendare. Ce costume de Halloween și-au creat tinerii la un atelier tematic

collage

Capuri de dragoni sau pălării cu roți zimțate care se mișcă – da, astea au fost cele mai îndrăznețe tentative ale participanților atelierului din cadrul programului „Makers’ Fundamentals”, la care cei mai aventuroși tineri s-au străduit să-și confecționeze un costum pentru petrecerile de Halloween. Noi am fost să le dăm o mână de ajutor și poate o mică doză de inspirație, pe ultima sută de metri înaintea celor mai „strașnice” serate dansante. 

Programul „Makers’ Fundamentals” a durat trei săptămâni, iar la acest curs au luat parte toți doritorii de a-și construi propriile costume pentru Halloween. Participanții au creat conceptul costumului, au fost inițiați în bazele proiectării acestuia, dar și ale circuitelor electrice, iar la final deja se pot bucura de piesele vestimentare create.

makers

 

Victor Bujoreanu, cofondator Atelier 99: „Sunt atâtea petreceri de Halloween la care tinerii pot merge. Din acest motiv am decis să invităm toți doritorii la o serie de ateliere și seminare, unde ar putea să-și confecționeze un costum. La fiecare atelier au venit în jur de 15-20 de persoane, unde au putut experimenta diferite activități: croitorie, printare 3D și modelare din carton, și un atelier de electronică, la care participanții au putut să-și instaleze luminițe sau motorașe pe costume și accesorii”, ne-a explicat tânărul.

 

Echipa #diez a participat la ultimul atelier, în cadrul căruia se făceau ultimele retușări ale lucrărilor. Aici am cunoscut-o și pe Maria, care ne-a arătat creația sa. Tânăra, studentă la UTM, a decis să-și reinventeze prima rochie cusută la 16 ani. I-a atașat câteva straturi de voal în culorile Halloween: roșu, alb și negru și este gata de petrecere.

 

dinububulici-photo-2953

dinububulici-photo-3009

„Plănuiesc să-i mai pun un cordon bătut cu biser. E nevoie de multă răbdare și ambiție pentru a face asta. O să merg la o petrecere organizată în cadrul facultății. Dăm o petrecere mică, dar veselă și „strașnică”. O să avem și o persoană ce ne va face machiaje personalizate”, ne-a povestit Maria.

Mai mult decât atât, Maria s-a gândit și la accesorii. Folosind tehnica pepakura, a creat din 12 foi A4, tăiate și apoi lipite, capul unui urs panda. Procesul i-a luat cinci ore, iar acum urmează să-l decoreze în culorile adecvate.

 

dinububulici-photo-2969

dinububulici-photo-2974

„Nu e o competiție”, a adăugat Victor. „Pentru partea de electronică am avut o introducere prin care am explicat anumite detalii de bază despre electricitate. Pentru 3D printing am demonstrat printerul, demonstrație însoțită de o mică prezentare. Pentru modelare am folosit un soft, în care fiecare participant și-a proiectat modelul. Ne-am străduit ca oamenii să știe ceea ce fac, să fie la curent, nu doar să copieze ceea ce face vecinul.”

 

dinububulici-photo-2949

dinububulici-photo-2950

dinububulici-photo-2964

Modelele create urmează să fie „afișate” la o petrecere tematică în incinta Smokehouse.

Atelierele s-au desfășurat la ZIPHouse. Tot aici, pe 28 octombrie, Senatul Studenţesc și Comitetul Sindical Studențesc al UTM vă invită la o seară specială de Halloween. Vă aşteaptă o seară cu jocuri interesante, care vor încinge atmosfera, istorii de groază, snack-uri delicioase și mult punch! Seara se va încheia cu un film de groază și popcorn din partea casei. Detalii despre eveniment găsiți pe Facebook. Nu ratați nici celelalte petreceri din oraș. Aflați mai multe detalii într-un articol anterior pe #diez.

 

dinububulici-photo-2987

dinububulici-photo-2988

dinububulici-photo-2993

dinububulici-photo-2999

dinububulici-photo-3003

Programul „Makers’ Fundamentals” este realizat de „Atelier 99” cu suportul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova.

„Atelier 99” este primul atelier din Moldova pentru creatori, inovatori, entuziaștii în tehnologie și va fi locul unde aceștia pot să-și implementeze proiectele și ideile într-o atmosferă de lucru. Atelierul va fi echipat cu strunguri, instrumente și utilaje de lucru, necesare în crearea prototipurilor pentru produsele inventate.

 

dinububulici-photo-2972

dinububulici-photo-2976

dinububulici-photo-2977

dinububulici-photo-2996

dinububulici-photo-3000

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente