(foto) Deținătorilor Bursei Preşedintelui Republicii Moldova le-au fost înmânate cardurile bancare

dsc_0823
Foto:Ministerul Educației

Astăzi, la Ministerul Educației, în cadrul unui eveniment oficial, celor 10 studenţi de la instituţii de învățământ superior şi 5 elevi de la instituţii de învățământ profesional tehnic, deținători ai Bursei Preşedintelui Republicii Moldova, le-au fost înmânate cardurile bancare. Pe parcursul anului de studii 2016-2017 studenții beneficiari vor primi lunar 1200 de lei, iar elevii – 930 lei /lună.

În deschiderea evenimentului, ministrul educației Corina Fusu și-a exprimat încrederea că, prin activitatea lor profesională, deținătorii Bursei Preşedintelui vor contribui la dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova: ”Cu siguranță, veți deveni specialiști care își vor îndeplini consecvent munca, oferind un exemplu demn de urmat celorlalți tineri. A da prioritate studiului înseamnă a-ți asigura șansa pentru împlinirea ulterioară în viață. Vă felicit din toată inima și vă doresc mult succes în continuare!”

Mihaela Litovcenco (Ivanov), studentă în anul VI la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie ”Nicolae Testemiţanu”, a menționat că bursa primită reprezintă un imbold pentru a-și continua dezvoltarea profesională și cariera în Republica Moldova: ”Este plăcut să știi că cineva are grijă și se mândrește cu tine. Mă simt onorată că eforturile mele sunt apreciate nu doar de către profesori, părinți sau colegi, ci și de către autoritățile publice centrale.”

Întrebat despre oportunitatea unei asemenea burse, Dorin Petrușcă, student în anul IV la Academia Militară a Forțelor Armate, a spus că o va utiliza pentru a participa la luptele greco-romane organizate la nivel național și internațional.

Precizăm că Bursa Preşedintelui Republicii Moldova se acordă studenţilor şi elevilor care au obţinut la sesiunile din anul precedent de studiu o medie a notelor nu mai mică de 9 puncte – în instituţiile de învățământ de profilurile tehnic, agrar, medical şi real (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie) şi nu mai mică de 9,5 puncte –în instituţiile de învățământ de alt profil. La selectarea candidaţilor se ţine cont şi de participarea acestora la activităţi de cercetare ştiinţifică (publicarea lucrărilor ştiinţifice, participarea la conferinţe, colocvii, concursuri etc.) şi la viaţa socială.

dsc_0749

dsc_0775

dsc_0755

dsc_0761

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente