(foto) Tinerii din Telenești au făcut cunoștință cu ofertele de studii și programe de schimb pentru elevi

jip-cov-2

În perioada 8-9 octombrie, Gimnaziul „Valeriu Cordineanu” din s. Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti, a fost gazda proiectului „Tineri & Activi”. Scopul seminarului a fost de a informa tinerii din localitate despre oportunitățile de studiu și autodezvoltare din Republica Moldova.

Elevii au avut posibilitatea de a-şi îmbunătăți abilități de comunicare şi au avut mai multe exerciții în echipă. Principalele teme abordate au fost: ghidarea în carieră şi orientarea profesională, dezvoltarea personală, programele de schimb pentru elevi, implicarea civică, voluntariatul şi identificarea vocaţiei şi a talentelor. Proiectul „Tineri & Activi” este parte din programul „ActivePeace” organizat de Asociația Obștească „EcoVisio”.

Coordonatorii proiectului Radu Ţîmpău şi Gheorghe Ţaran spun că rezultatele sunt cu mult peste aşteptările lor. „Am ales să implementez la mine în localitate tot ce am învăţat în cadrul programului ActivePeace, care a fost puntea de lansare în domeniul organizării unui training. Ideea de a ajuta tinerii din Chiţcanii-Vechi a apărut ceva mai devreme, dar așteptam să vină momentul oportun. Sunt mulțumit de rezultatul final. Sincer să fiu, mă mândresc că am putut contribui la construirea temeliei în ghidarea profesională a participanților. Asemenea seminar ar trebui să fie organizat în fiecare localitate, deoarece elevii claselor a 9 sunt blocați în alegerea profesiei şi de multe ori dau greş”, a precizat Radu Ţîmpău-coordonator de proiect.

Pentru tinerii din Chiţcanii-Vechi  a fost un sfârșit de săptămână reușit, au fost nu doar participanți la un seminar, ei au făcut parte din motorul evenimentului, generând multe idei, discuţii şi dezbateri constructive .

poza-parteneriat

Participând în diverse programe de liderism și fiind voluntar activ, consider că este important să devenim generatori de oportunități și informații, nu doar beneficiari. Îi încurajez pe toţi tinerii din Moldova să se implice în cadru societăţii civile şi să devină voluntari”, a subliniat Gheorghe Ţaran-coordonator de proiect.

Portalul de știri pentru tineri #diez.md a fost partenerul media a evenimentului. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente