La Chișinău începe cel mai mare eveniment economic al anului – „Moldova Business Week 2016”

Moldova Business Week
Foto: Photo Credit: facebook.com /moldovabusinessweek2016

Cea de-a III-a ediție a Forumului „Moldova Business Week 2016” debutează astăzi la Chișinău și se va desfășura în perioada 4-7 octombrie. Forumul reprezintă un complex de evenimente orientate spre promovarea imaginii țării peste hotare, precum și stimularea atragerii investițiilor străine în economia națională.

Evenimentul va fi lansat astăzi la Chișinău, iar prezentări ulterioare vor avea loc și în alte regiuni ale Republicii Moldova. În cadrul MBW, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova va prezenta în premieră un top al celor mai mari firme și al celor mai mari exportatori cu capital privat moldovenesc, precum și evoluția acestora în ultimii ani.

Photo Credit: moldovabusinessweek.md

Potrivit ministrului Economiei, scopul evenimentului constă în identificarea de noi instrumente de politici investiționale și promovare a exporturilor, promovarea măsurilor stimulatorii pentru mediul de afaceri, care au fost adoptate de Parlament și Guvern pe parcursul anului 2016 etc. „Avem mesaje și pentru investitorii străini, prin care dorim să-i convingem că, cadrul juridic din Republica Moldova este unul atractiv pentru lansarea a noi platforme industriale sau de alt gen în țara noastră”, a punctat Octavian Calmâc.

Viceprim-ministrul a mai subliniat că în cadrul MBW, Ministerul Economiei va pune în discuție crearea Comitetului Național de Facilitare a Comerțului, în conformitate cu angajamentele față de Organizația Mondială a Comerțului, panelul de discuții fiind organizat cu sprijinul Corporației Financiare Internaționale (IFC), iar împreună cu Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale vor fi prezentate oportunitățile de finanțare pentru sporirea competitivității la export a întreprinderilor moldovenești.

În cadrul MBW, Organizația pentru Dezvoltarea IMM-urilor (ODIMM) va lansa „Proiectul femei în afaceri” și va organiza, pe data de 5 octombrie, Ziua ușilor deschise la Incubatoarele de afaceri din țară, iar Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova va organiza, joi, 6 octombrie, un eveniment de brokeraj pentru companii ce vor să-și găsească parteneri de afaceri, cu numele „Moldova industry brokerage event 2016” în cadrul Enterprise Europe Network.

Pentru participarea la eveniment s-au înregistrat peste 300 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova și din peste 10 state ale lumii, inclusiv România, Italia, Ucraina, Turcia, Belarus, Qatar, China, Ungaria, Kazahstan, Letonia, Lituania, Federația Rusă. Agenda evenimentului poate fi accesată AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente