Totalurile campaniei Hai Moldova: Peste opt mii de saci cu gunoi au fost adunați în municipiul Chişinău

16septembrie2409_23-e1474728517484-700×402
Foto: Petru Vinari

Peste opt mii de saci cu gunoi au fost colectați în municipiul Chişinău în cadrul Zilei Curăţeniei „Hai, Moldova!”. Acţiunea de salubrizare a adunat 3 500 de voluntari care au strâns gunoaiele din nouă parcuri din Chişinău, transmite IPN.

Participanţii la acţiune au primit mănuşi şi saci pentru colectarea deşeurilor. Potrivit organizatorilor, din spaţiile verzi s-au adunat 8 068 de saci cu gunoi, dintre care peste 2 500 de saci cu deşeuri reciclabile. Marea parte a deşeurilor colectate au fost sticle şi ambalaje de plastic şi veselă de unică folosinţă, însă voluntarii au colectat şi canapele, pneuri şi tehnică de uz casnic. Printre participanţi la acțiune s-au numărat elevi, studenţi, profesori, funcţionari publici, avocaţi, doctori, ingineri, programişti, interpreţi etc.

Primarul Dorin Chirtoacă a participat la acţiunile de salubrizare alături de angajaţi ai primăriei şi voluntari, în Parcul „Valea Morilor”. Edilul a apreciat importanţa acestei campanii, care poate deveni o tradiţie pentru municipiul Chişinău, menţionând că s-a intervenit acolo unde serviciile de profil nu reuşesc să menţină curăţenia la nivelul necesar.

Acţiunea de salubrizare Hai Moldova! este la cea de-a III-a ediţie şi anul acesta pentru prima dată s-a desfăşurat concomitent în Republica Moldova şi în România. La precedentele ediţii, la acţiunile de salubrizare au participat peste 100 de mii de persoane pe tot teritoriul republicii.

agepi00001

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente