La finele lunii septembrie se va desfășura forum Final „Apă pentru Sănătate”. Detalii

apa

În perioada 26-27 septembrie 2016 va avea loc Forumul Final „Apă pentru Sănătate”, eveniment unic de finalizare și de raportare asupra implementării proiectul „Protocolul privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova”, adoptat în 2009. Punctul forte al evenimentului constituie prezentarea rezultatului major al Programului Național pentru punerea în aplicare a obiectivelor stabilite în temeiul Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova, precum și obținerea angajamentului de acțiune din partea autorităților guvernamentale naționale și a entităților internaționale.

Prima zi de Forum va fi focusată pe crearea unui dialog activ al reprezentanților societății civile privind implementarea obiectivelor stabilite în temeiul Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova. Opinia sintetizată a societății civile va fi raportată reprezentanților guvernamentali în cadrul celei de-a 2-a zi a Forumului, în vederea responsabilizării acestora privind implementarea obiectivelor stabilite. În ansamblu, Forumul se va concentra pe punerea în aplicare a prevederilor Programului Național, pe posibilele provocări și sinergii care urmează să fie stabilite cu alte proiecte în curs de desfășurare.

Reprezentanții societății civile din zone urbane și rurale, operatorii de apă din mediul rural și urban, experți în domeniul apă și sanitație interesați de participarea la forum sunt rugați să contacteze la nr de tel: 069379870,  până în data de 22 septembrie, ora 17:00.

De asemenea, în data de 27 septembrie va avea loc conferința de presă de totalizare a Programului care va fi găzduită de către reprezentanții Ministerului Mediului al Republicii Moldova, Ministerului Sănătății al Republicii Moldova și Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa.

Conferința de presă va avea loc la Palatul Republicii (str. Maria Cebotari 16) începând cu ora 10:00, sunt invitați reprezentanții mass-media naţionale şi locale.

Proiectul este implementat grație Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare prin intermediul UNECE, în parteneriat cu Ministerul Mediului al Republicii Moldova, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova, Asociația Eco – Tiras și Asociația Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova (SEAM).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente