(video) Arde Moldova! 45 de focare de vegetație au fost înregistrate doar într-o zi

14202730_1379381272090659_414759792184370039_n
Foto: DSE

În după-amiaza zilei de ieri, la ora 16.32, pompierii au fost alertați pentru a interveni la lichidarea unui focar de vegetație pe teritoriul zonei industriale a orașului Cahul. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că flăcările se propagau pe o suprafață extinsă, existând riscul ca incendiul să se extindă asupra depozitelor din imediata apropiere.

Pentru efectuarea lucrărilor de lichidare a focarelor au fost antrenate două autospeciale și 10 pompieri, localizarea incendiului fiind anunțată după aproximativ două ore. Flăcările au distrus vegetația uscată pe suprafața de un hectar, dar datorită intervenției prompte a pompierilor, focul nu a căpătat extindere, fiind salvate depozitele din apropiere.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale amintește încă o dată cetățenilor să nu arunce la întâmplare țigările aprinse și să nu igienizeze teritoriul prin arderea resturilor vegetale, întrucât în condițiile temperaturilor ridicate și lipsei de precipitații crește riscul producerii incendiilor.

Totodată, salvatorii îndeamnă cetățenii să alerteze imediat pompierii la numărul 901, la observarea unui incendiu. În ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate 45 de focare de vegetație, fiind afectată de foc o suprafață de 141 de hectare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente