(foto) Lupte la braț în penitenciarele din Moldova. A fost dat start primului campionat de armwrestling

arm3
Foto: penitenciar.gov.md

Pentru prima dată în cadrul sistemului penitenciar, se va desfăşura Campionatul la armwrestling (lupta la braţe) în rândul deținuților. Inițiativa este susținută de Misiunea Norvegiană de Experţi pentru promovarea Supremaţiei legii În Republica Moldova şi Federaţia Sportivă Naţională de Armwresling din RM.

În context, folosind drept model disciplina sportivă armwrestling s-a dat start primelor competiţii din cadrul Campionatului la armwrestling, sâmbătă, 3 septembrie 2016 în Penitenciarele nr.2-Lipcani, nr.6-Soroca şi nr.11-Bălţi.

Pe parcursul competiţiilor, arbitrajul a fost monitorizat de o echipă de arbitri profesionişti: Mihail Grumeza, Ghenadie Ababii şi campionul european Daniel Procopciuc, care a prezentat deținuților un master class.

penitenciar.gov.md
penitenciar.gov.md

Întrecerile sportive s-au desfăşurat prin sistemul dublei eliminări, la care au participat mai mulţi deţinuţi divizaţi pe două categorii de greutate – 80 kg şi 80+ kg care s-au confruntat la probele tradiţionale ale unei astfel de competiţii, şi anume: braţul drept, mâna stângă.

Deţinuţii clasaţi pe locurile I şi II vor concura în finala campionatului interpenitenciar la armwrestling.

penitenciar.gov.md
penitenciar.gov.md

Scopul activităţilor sportive desfăşurate în instituţiile de detenţie din ţară îl constituie, dezvoltarea spiritului de echipă şi promovarea unui mod sănătos de viaţă în rândul persoanelor private de libertate.

Menţionăm că, Campionatul la armwrestling se va desfăşura în perioada 3 septembrie-15 octombrie 2016 în mai multe instituţii penitenciare din ţară, iar la 22 octombrie 2016, deţinuţii învingători se vor întruni într-o competiție finală.

penitenciar.gov.md
penitenciar.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente