Poate cea mai controversată generație, Millennials sau Generația Y reprezintă categoria consumatorilor cu cel mai mare apetit pentru achiziții, dar și cei mai exigenți. Nici nu-i de mirare că marii retaileri fac tot posibilul să le ofere produse care să se plieze cât mai bine pe gusturile și preferințele lor. Care sunt cele mai apreciate branduri de generația tânără, potrivit unui top realizat de Business Insider, citat de Wall-Street.ro
Starbucks
Dacă pentru Millenials Google este sinonim cu căutarea de informații, tot ei asociază cafeaua cu Starbucks. În ziua de azi, este imposibil să nu vezi pe stradă un tânăr cu o cafea de la Starbucks în mână. Iar dacă nu îl vezi, poți intra pe Instagram să îi vezi postările. De ce este atât de apreciat Starbucks în rândul generației tinere? Pentru că a știut să-și extindă întotdeauna meniul și să includă salate, sandvișuri sau chiar băuturi alcoolice, și a făcut-o într-un mod foarte catchy, dacă luam în considerare toate tehnologiile și inovațiile folosite.
Starbucks este retailer-ul numărul unu din lume pe segmental specialităților din cafea și ocupă locul patru în topul mondial al celor mai cunoscute branduri ale lumii, după Apple, Google si IKEA. Starbucks a fost înființată de Jerry Baldwin, Zev Siegel și Gordon Bowker și a preparat pentru prima oară cafea în anul 1971.
Aplicațiile pentru smart-phone ale Google au devenit esențiale pentru tinerii generației Millenialls. Și cine nu folosește Gmail? În plus, Google continuă sa găsească modalități de a face parte din viața cotidiană a utilizatorilor săi.
Numele Google este sinonim cu căutarea de informații online și cu sistemul de operare Android. Compania a fost fondată în anul 1997 de către Larry Page și Sergey Brin, iar în prezent este estimată la o valoare de 537 de miliarde de dolari. De altfel, Google este a doua companie din lume ca valoare, după Apple, iar pentru puțin timp a deținut chiar prima poziție.
Victoria’s Secret
Victoria’s Secret este liderul incontestabil al pieței de lenjerie intimă, controlând 61,8% din această. Strategia de marketing a companiei, care include și prezentarea noilor colecții în cadrul Victoria’s Secret Fashion Show și defilarea faimoșilor Îngeri, cu siguranță ajută. Anul trecut, compania a raportat venituri de 7,7 miliarde dolari.
Microsoft
În prezent, Microsoft încearcă să atragă utilizatorii Apple prin noul produs Microsoft Surface. Mai mult, compania chiar a glumit pe seama iPad-ului Pro oferit de Apple, într-o reclama. Se pare ca pe milenari îi încântă concurența marilor giganți ai tehnologiei și dorința acestora de a se întrece în a le oferi produse cât mai inovatoare. În plus, ca și în cazul fondatorului Apple, Bill Gates este un model de urmat pentru generația tânără, care adoră poveștile de succes. Împreună cu Paul Allen, Bill Gates a înființat Microsoft Corp, în perioada studenției, iar până la vârsta de 30 de ani, Bill Gates avea să devină o legendă a informaticii, unul dintre cei mai bogați oameni și unul dintre cei mai mari filantropi ai lumii.
Amazon
Amazon este cel mai mare retailer internațional online, fondat în 1994 de Jeff Bezos. De atunci, Amazon s-a impus ca lider și pionier al e-commerce-ului, reușind să inspire alte modele de succes. De ce sunt atrași milenarii de Amazon? Pentru că oferă livrare de până la o ora pentru clienții premium și comercializează aproape orice, de la cărți online, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, până la produse de uz casnic sau chiar alimente.
Coca-Cola
În 1886, Coca-Cola era un elixir infuzat de cocaină care avea să devină, până în 1929, o băutură zaharoasă omniprezentă, iar astăzi se servesc zilnic 1,9 miliarde de băuturi în mai bine de 200 de țări. Însă a avea un produs plăcut de toată lumea nu este însă singurul lucru de care o companie are nevoie pentru a deveni una dintre cele mai valoroase branduri globale. Coca-Cola a folosit și continua să utilizeze mai multe strategii de marketing și design pentru a deveni cât mai populară, iar ultimele campanii au fost orientate exclusiv asupra Generației Y.
Samsung
Smartphone-urile au împărțit lumea în doua mari tabere: Apple și Samsung, iOS și Android. Telefoanele și tabletele Samsung sunt extrem de populare în rândul tinerilor, deoarece compania are grijă să incorporeze în produsele sale caracteristici și design-ul preferat de generația tânăra. Unii critici spun chiar că Samsung a reușit să-și eclipseze adversarul la capitol design. Indiferent care iese „câștigător” din această competiție, Samsung este un brand valoros și apreciat de milenari.
Sony
Milenarii adoră Sony pentru că este un brand inovator, ale cărui PlayStations au devenit foarte populare și i-au cucerit. În plus, compania vrea să creeze roboți care să poată interacționa cu oamenii. Milenarii jubilează la acest gând. Sony este unul dintre cei mai importanți producători de electronice, video, echipamente de comunicații, console de jocuri video, dar și de produse care folosesc tehnologia informației pentru piața de consum. Compania a fost înființată în 1946 de Akio Morita și Masaru Ibuka, care au derivat numele Sony din sonus, cuvântul latin pentru „sunet”.
Nike
Când vine vorba de îmbrăcăminte sport sau îmbrăcăminte în general, Nike este brandul favorit al generației tinere. Nike s-a axat pe incorporarea tehnologiei de top în procesul de realizare al hainelor sale. Îi ajuta și faptul că este un retailer masiv, cu vânzări anuale de peste 32,4 miliarde dolari. Compania a fost fondată în 1964 de către Bill Boweman si Phil Knight și inițial s-a numit Blue Ribbon Sports. A devenit oficial Nike în 1978, numele fiind inspirat de zeița greacă a victoriei.
Apple
Cel mai preferat brand de milenari este, fără îndoială, Apple, majoritatea clienților săi făcând parte din generația tânără, care practic, s-a născut cu iPhone-ul și iPad-ul în mână. Apple are o bază solidă de fani, atrași de Macbook-urile, ceasurile și brățările Apple, dar și de fondatorul companiei, Steve Jobs, care a devenit un model de lider pentru mulți dintre ei.