(foto) Un tânăr pictor din Moldova și-a deschis o expoziție de artă în SUA

DSC_5725-Edit Pixlr  Modificata

Constantin Botezat este un tânăr pictor originar din Republica Moldova care, recent, și-a deschis propria expoziție personală la Galeria Alpine Art din Salt Lake, SUA. Așa cum spune el, expoziția are scopul de a promova dialogurile dintre arta contemporană americană și cea europeană.

Constantin are 21 de ani. A studiat la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, iar ulterior a devenit student la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România. El urmează să-și continue activitățile la Accademia di Belli Arti din orașul Bari, Italia. În România este membru al Galeriei International Art Gallery Angels și este reprezentant al IAGA Contemporary Art, instituție cu care încearcă să dezvolte cât mai multe proiecte artistice și să organizeze expoziții interesante pentru publicul de acasă și de peste hotare.

Cel mai recent proiect artistic al tânărului este expoziția personală „Academic Portraits”, curatoriată de Susan Bohmholdt în colaborare cu Alpine Artcare a avut loc la Galeria Alpine Art din Salt Lake, SUA.

DSC_5610-Edit

Expoziția este apreciată ca fiind un eveniment important pentru critici și colecționari de artă internaționali, confirmând dorința galeriei de a fi în acest moment o platformă culturală a cărei obiectiv principal este acela de a dezvolta şi de a promova dialogurile dintre arta contemporană americană şi cea europeană. „Este o oportunitate pentru Galeria Alpine Art de a-l reprezenta pe artistul european Constantin Botezat , publicului orașului Salt Lake și colecționarilor de artă, toate acestea ca urmare a expoziţiilor personale sau de grup, atât naţionale, cât şi internaţionale, la care artistul a participat până în prezent”, a menționat Susan Bohmholdt, curatorul evenimentului.

DSC_5413-Edit-Edit pixlr

Expoziția cuprinde o serie de portrete în creion realizate curent și care reprezintă o varietate de trăsături faciale ale diferitor persoane. Pentru artist portretul nu este nicicând o simplă reproducere mecanică a cuiva dar este un joc al sensibilității care interpretează trăsăturile modelului fie după gusturile sale, fie conform curentului artistic pe care-l urmează fie conform caracteristicilor artei timpului în care realizează opera.

DSC_5334

„Evenimentul a avut loc grație curatorului Susan Bohmholdt care a acceptat sa organizăm împreună acest proiect internațional, și la fel bunului meu prieten Carson Mcallister care mi-a acordat ajutorul său și căruia îi sunt enorm de recunoscător. Expoziția respectivă cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă pentru a creea cât multe lucruri frumoase în continuare”, a spus tânărul.

DSC_5506

DSC_5361

DSC_5460-Edit-Edit-Edit

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente