(video) Trei tineri au fost prinși de poliție în timp ce consumau și comercializau marijuana în Capitală

1
Foto: igp.gov.md

Trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, consumatori de droguri, comercializau substanțe narcotice de tip marijuană crescută în condiții de laborator în cantități deosebit de mari în Capitală. Aceștia au fost reținuți și arestați de polițiști pentru 30 de zile.

Polițiștii comunică precum că documentarea grupului infracțional a început la finele lunii iulie cu reținerea unei persoane care procura marijuana atât pentru consum propriu cât și pentru cunoscuții lui,  asupra căruia au fost depistate 2 pachețele cu masă vegetală. Ulterior, au fost întreprinse măsuri speciale de investigație, persoana reținută a colaborat cu organul de urmărire penală, în scopul identificării tuturor membrilor grupării criminale, astfel s-a reușit  reținerea și lichidarea celulelor de distribuție a drogurilor.

Suspecții, care aveau rolul distribuirii drogurilor, marijuanei (hidropon), au fost reținuți pe teritoriul municipiului Chișinău. Unul dintre suspecți a fost reținut în momentul transportării drogurilor ascunse sub lenjerie.

În cadrul perchezițiilor corporale și domiciliile acestora s-a  ridicat mai multe pachețele din polietilenă de tip Zip-Lock în interior cu masă vegetală de tip marijuană crescută în condiții de laborator (hidropon) pregătite pentru realizare, un dispozitiv confecționat artizanal destinat consumului de marijuană prin inhalare cu urme vizibile de utilizare, cîntar electronic la scară mică, telefoane mobile, mijloace bănești obținute din vânzarea drogurilor.

Un plic cu marijuană era comercializat cu 400 de  lei, astfel, valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ 10 000 lei.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente