În noaptea de vineri urmărim cea mai mare ploaie de meteori din an

marinkapomidorka
Foto: PC: Instagram/marksobchuk

Nu-ți face planuri pentru noaptea de vineri, dar ieși cu prietenii afară, în locurile unde a-ți putea împreună să urmăriți cel mai spectaculos eveniment al anului – Perseidele. NASA a anunțat ploaia de meteori. La noi aceasta ar fi vizibilă în noaptea din 12 august spre 13 august.

Conform pronosticurilor lansate de NASA, Perseidele din 11-12-13 august vor fi prezente cu o rată dublă decât cea normală, și anume, în prezența unor condiții meteo favorabile, am putea să observăm cca 200 de meteori pe oră.

Fenomenul se datorează faptului că Pământul trece printr-un nor de praf din urma cometei Swift-Tuttle. Particulele extrem de mici ard în atmosferă și formează „ploaia de stele”.

Pentru a putea vedea fenomenul trebuie să urmărești cerul cel puţin o oră. Aceste fenomene astronomice pot fi urmărite cel mai bine din locurile cu aer curat, lipsit de orice sursă de lumină. Din acest motiv, din marile oraşe nu se pot vedea mulţi meteori. Că cel mai bun loc pentru observaţii este la ţară sau la munte, însă şi la marginea oraşului se poate observa.

Câteva sfaturi despre cum să urmăriți acest fenomen, puteți afla din următorul video.

Și anul acesta, se organizează un eveniment la Valea Morilor, unde puteți merge să urmăriți fenomenul chiar în inima orașului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente