Duminică participați la Ora de peisagistică și învățați cum să plantați copaci

peisacollage

Duminică, începînd cu ora 17:00 în Parcul Zaikin, la inaugurarea rezultatelor Școlii Internaționale de vară „Arhitectură – Instalații – Peisagistică”.

Timp de o săptămână, participanții școlii de vară s-au mobilizat în grupuri pentru a realiza dintr-o perspectivă pluridisciplinară câte un obiect de mobilier urban, destinat locuitorilor din parc. Obiectele amenajate în parc oferă soluții alternative de design, fiind concepute în raport cu mediul ambiant și noțiunea de convivialitate.

Rezultatele școlii au fost prin urmare materializate într-o bucătărie de vară, bănci noi, nisipieră pentru copii, o căsuță în copac, etc.

peisa1

Un moment special ce va avea loc  în cadrul evenimentului este „Ora de peisagistică”,  despre cum să îngrijim arborii, ce fel de specii și unde sunt recomandabile de plantat. Ora de peisagistică va începe la ora 18:00 cu un tur al parcului și va fi ghidat de un grup de tineri peisagiști din România. Pe parcurs vor fi livrate ghiduri informative de grădinărit, material realizat sub îndrumarea peisagistului Diana Culescu.

La încheierea serii, va avea loc un concert, sau mai bine zis jam session, cu participarea muzicienilor locali si celor invitați.

peisa2

peisa3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente