(foto, video) Fanii Pokemon Go din Chișinău au ieșit la vânătoare: „Cu 15 km parcurși pe zi, ne putem numi sportivi”

collage

Dacă e să ne luăm după numărul lor din grupul de Facebook „Pokemon Go Moldova”, atunci comunitatea jucătorilor moldoveni are aproximativ 400 de membri. În realitate, vânătorii autohtoni de pokemoni se înmulțesc mai repede decât ne putem da seama, iar acest lucru îl spunem după ce am asistat la o vânătoare colectivă de pokemoni în centrul Capitalei. 

Pokemon GO a fost lansat în lume pe data de 6 iulie 2016, iar în scurt timp a devenit mai popular decât Tinder, iar numărul de descărcări al acestuia în curând va întrece Twitterul. Elaborat pe baza Niantic’s Real World Gaming Platform, jocul urmărește obiectivul de a aduce în realitatea fiecărui utilizator puțină magie, ascunzând în preajma fiecăruia dintre ei un număr întâmplător de creaturi Pokemon, în dependență de locul unde se află și particularitățile acestuia (lumină, vegetație, umiditate etc.), scopul jocului fiind găsirea, capturarea și colectarea acestora, precum și dezvoltarea și antrenarea lor prin intermediul unor proceduri speciale.

 

DSC_2429_1

Comunitatea moldovenilor împătimiți de acest joc nu doar continuă să crească, dar se solidarizează pe zi ce trece. Astăzi, de dragă dimineață, în centrul orașului Chișinău, lângă Arcul de Triumf, s-a organizat o reuniune a jucătorilor. „Până mi se descarcă telefonul”, mi-a răspuns un tânăr entuziasmat de goana după Pokemoni la întrebarea mea despre cât de mult timp petrece jucând Pokemon Go. Acesta spune că a fost atras de conceptul jocului încă de la lansare.

 

DSC_2426

Echipa #diez a fost alături de tineri și a transmis în direct pe pagina de Facebook momente din cadrul evenimentului. Dacă nu ați fost pe val, puteți vedea mai jos cum a fost.

 

În timpul vânătorii, Victor Gîrbu, unul dintre jucătorii prezenți, ne-a ajutat să înțelegem cum se joacă, demonstrându-ne în timp real cum se prinde un pokemon, dar și ne-a explicat câteva detalii importante de știut pentru jucători, dar și pentru cei ne-inițiați.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente