(video) Mai mulți tineri democrați au militat la Chișinău împotriva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană

brexit3

Mai multe zeci de tineri membri și simpatizanți ai Partidului Democrat au organizat miercuri un flashmob în fața Ambasadei Marii Britanii la Chișinău în care au îndemnat cetățenii acestei țări să voteze împotriva ieșirii din Uniunea Europeană.

Acțiunea a fost organizată de organizația de tineret a Partidului Democrat. Participanții au purtat drapele ale UE și pancarte cu mesaje împotriva ieșirii Marii Britanii din UE. Aceștia au scandat și lozinci precum „No Brexit”, „rămâneți în UE”, „vote stay”. La finalul acțiunii pașnice, tinerii au făcut poze de grup în fața misiunii diplomatice.

„Mâine este o zi importantă nu doar pentru Marea Britanie, dar pentru întreaga UE: se decide soarta rămânerii sau plecării. Suntem solidari cu cei care doresc ca UE să rămână puternică și unită. Tinerii din Marea Britanie să dea un vor pentru rămânerea în marea familie europeană. Sper ca referendumul de mâine să păstreze UE puternică” a declarat liderul tineretului democrat din Chișinău, Igor Usturoi.

brexit

„Am venit să îndemnăm tinerii și cetățenii Marii Britanii să dea un vot pentru UE. UE fără Marea Britanie nu va fi aceeași pe care o știm toți”, a menționat și un alt participant, Radu Cherdivară.

Iar Igor Gârlea a menționat că ieșirea Marii Britanii din UE va afecta nu doar UE, dar și pe cetățenii Marii Britanii și pe cei moldoveni care lucrează în această țară.

Amintim că sondajul care va decide în privința ieșirii sau rămânerii Marii Britanii în UE se va desfășura joi, 23 iunie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente