Consecințele ploii cu grindină: Localități fără curent electric și peste o mie de case au acoperișurile distruse

0-02-01-9c296552c2c31b9958fa8c2f1036a1fc28af98b57576670716323d5f0849808b_full_41167900

Potrivit informațiilor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, în urma ploilor torențiale din seara zilei de 18 iunie, mai multe localități din țară au fost afectate.

Grindina a distrus acoperișuri din 16 sate ale raionului Ungheni, iar din cauza vîntului puternic, 30 de persoane au rămas blocate pe drum în mijloace de transport în apropiere de localiatatea Cosăuți, raionul Soroca. În regim de alertă a fost ridicat în această noapte efectivul Detașamntului căutare-salavre nr. 2 din municipiul Bălți, în componența a nouăzeci de salvatori cu șapte unități de tehnică, pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor în localitățile afectate din raionul Ungheni.

1.092 case cu acoperișuri distruse

Conform informațiilor prealabile, grindina a distrus acoperișurile a 1092 de case din localitățile  Blindești, Sculeni, Medeleni, Semeni, Bușila, Petrești, Cornești, Pîrlița, Bumbăta, Romanovca, Poiana, Mircești, Hîrcești, Todirești, Grăseni, Valea Mare , toate din raionului Ungheni. Pentru monitorizarea sitauației și gestionarea intervenției echipelor de salvatori, la fața locului s-a deplasat conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, iar la data de 19 iunie căte ora 08:00 a fost convocată Comisia pentru situații excepționale raionale. Ploaia a făcut ravagii și în raionul Șoldănești, unde mai mulți copaci au fost doborâți pe traseul dintre localitatea Vadul lui Rașcov și orașul Șoldănești.

La fața locului pentru defrișarea arborilor și eliberarea drumului au intervenit echipe de salvatori.  Pompierii au mai fost solicitați pentru deblocarea traseelor de copaci în raioanele Rezina și Florești.

52 localități fără curent electric

În urma condițiilor meteo nefavorabile, fără curent electric au rămas 52 localități din 7 raioane. Fără energie electrică au rămas mai mulți consumatori din raioanele Sîngerei, Rîșcani, Fălești, Florești, Drochia, Soroca și Edineț. Pentru restabilirea curentului în teren lucreză echipele specializate. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor

Excepționale al MAI monitorizea situația în țară iar în ultimele 24 de ore, pentru lichidarea consecințelor situațiilor de risc au acționat 438 de salvatori și pompieri cu 76 unități de tehnică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente