Campionii olimpici moldoveni la Jocurile de la Rio vor primi de la Guvern câte 3 milioane de lei

ad9826d7bdbf69af86f0c3c2b240ccd8
Foto: sporter.md

Rezultatele olimpice şi paralimpice bune vor fi menţionate cu premii ale Guvernului, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Executiv.

Astfel, campionii olimpici la ediţia a XXXI-a a Jocurilor Olimpice de vară, organizate în oraşul Rio de Janeiro, Brazilia, vor fi premiaţi cu câte 3 milioane de lei fiecare, în timp ce medaliaţii cu argint vor primi câte 2,6 mln. lei, iar cei care vor lua bronzul, cu câte 2 mln. de lei. Totodată, sportivii care se vor plasa pe poziţiile 4-8, vor primi premii băneşti în valoare de 200-400 mii lei.

Pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor fi răsplătiţi şi antrenorii. Premiul acordat acestora va fi egal cu cel oferit sportivului, iar dacă un antrenor a pregătit mai mulţi premianţi, el va obţine o recompensă financiară echivalentă cu cel mai mare premiu acordat sportivilor săi şi câte 75% din restul premiilor câştigate. Personalul medical va primi câte 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat.

La ediţia curentă a Jocurilor Olimpice, Republica Moldova va fi reprezentată de 25-27 de sportivi olimpici şi 3 paralimpici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente